Pudotuspelien avauskierros käynnistyy Lahdessa mielenkiintoisella kohtaamisella, kun vastakkain iskevät runksoarjan 8. Pelicans sekä 9. HIFK.

Myös HIFK:ta urallaan valmentamaan ehtinyt Hannu Aravirta odotteli sarjasta mielenkiintoista vääntöä.

– Sehän on kaikilla äidinmaidossa se Helsinki vastaan muu Suomi -asetelma. HIFK on siinä mielessä erittäin mieluisa vastus. Tunteet ovat varmasti pinnassa ja niitä haetaan. Samalla yritetään kuitenkin pitää ne kontrollissa, käskijä summasi SuomiKiekko-sivustolle.

Lahdessa tunnetaan hyvin vastakkainasettelu Helsinkiä vastaan. HIFK herättää tunteita varmasti myös tässä sarjassa.

– Kyllä se on ihan missä vain sama. Muistan jo 60-luvulla, että jo isä sanoi ”hemmetin IFK”, kun tulivat Savonlinnaan pelaamaan. Että kyllä se on pitkä suhde – kaikessa hyvässä toki. Tällaiset vastakkainasettelut ja tunteet kuuluvat urheiluun, Aravirta muisteli.

– Kunnioitus on suuri myös sitä seuraa kohtaa – kaikkea mitä IFK on tehnyt suomalaiselle kiekolle oman brändinsä kautta.

Selkänoja kunnossa

Moninaisen syksyn jälkeen Aravirta on ollut tyytyväinen siihen tasoon, jolla pelikaanilauma on suorittanut erityisesti viime aikoina.

– Meillä on hyvä jakso joulun jälkeen – on sen jälkeen pelattu varsinkin kotona paremmin. Syksyllä siinä oli vielä paljon vaikeuksia, mutta nyt on saatu siellä peli kulkemaan.

– Vuodenvaihteen jälkeisessä sarjataulukossa ollaan varmasti viiden parhaan joukossa. Sellainen harmonia joukkueen sisällä ja valmennuksen välillä on kehittynyt koko ajan. Joten olemme kyllä valmiita tähän haasteeseen.

Pudotuspelien kiivas tahti on kova testi. Runkosarjan loppu antaa kuitenkin uskoa lahtelaisille.

– Nämä ovat kuitenkin uusia pelejä, mutta nyt on vakaa selkänoja taustalla. Se ei keiku holtittomasti, mikä on hyvä, Aravirta kiteytti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Huipputarjous: Pelaa TÄNÄÄN Pelicans-HIFK-otteluun 50€ riskitön veto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!