Lukon tehohyökkääjä Ville Vahalahti oli odotetun otettu pistepörssin ykköstilasta.

Vaikka vaatimattomana tunnettu 36-vuotias hyökkääjä on moneen otteeseen kerrannut, etteivät henkilökohtaiset palkinnot ole niin tärkeitä, merkitsi saatu pokaali paljon.

– Kyllähän se tuntuu. Se riittää, kun katsoo näitä nimiä tässä pokaalin kyljessä. Pitää sanoa, että kovaan joukkoon pääsen, Vahalahti hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Henkilökohtaisesti uran toinen yli 50 pisteen kausi sisälsi paljon positiivista. Lukko ylsi sarjataulukossa sijalle 3. juuri paraislaisen maalitykin ansiosta.

– Siinä taustalla on niin paljon eri asioista. Maisemanvaihto piristi ja joukkueen menestys helpotti myös omaa peliä. Ja kun ketjukemiatkin toimivat, niin siitä syntyi sellainen positiivinen oravanpyörä.

Myös joukkueena raumalaisten kausi oli varsin onnistunut ja nousujohdanteinen.

– Alku oli vähän kankea, mutta ehkä sekin oli vähän median aiheuttamaa. Itse tiedettiin kuitenkin, että mikä se meidän tasomme ja missä aikataulussa mennään. Siitä saatiin kuitenkin hyvä sarja ja pitkä putki alle, mikä johtaa usein hyvään lopputulokseen, Vahalahti kertasi.

Edes runkosarjan lopun muutama tappio ei jäänyt vaivaamaan. Siinä oli Vahalahden mukaan kyseessä inhimilliset asiat.

– Ehkä se oli meillä jopa pieni miinus siinä. Ruvettiin ajattelemaan jo liian aikaisin niitä pleijareita. Pidettiin siinä pieni palaveri jätkien kesken ennen viimeistä peliä, että saadaan siihen hyvä lopetus.

Vahalahti pääsee perjantaina irti puolivälierien merkeissä. Silloin Lukko kohtaa Espoon Bluesin.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo

Lue myös Vahalahden pitempi haastattelu helmikuulta:

36-vuotias sensaatio löysi Raumalla uuden alun uralleen – ”Iso muutos edelliseen”