Vancouver Canucks palasi olympiatauolta keskiviikkona energisenä ja valmiina katkaisemaan taukoa edeltäneen seitsemän ottelun tappioputken ja sen se tekikin. Ruotsalaismaalivahti Eddie Läckin johdolla Canucks nollasi lännen kärkijoukkueisiin kuuluvan St. Louisin lukemin 1-0.

Vancouverille kahden ja puolen viikon olympiatauko näytti tehneen vain hyvää. Erittäin hyvin liikkunut ja läpi illan paremmin pelannut Canucks ei näyttänyt keskivikkona hetkeäkään joukkueelta, joka tarpoo seitsemän ottelun tappiokierteessä.

Lopulta vain erinomaisen ottelun pelanneen St. Louis-vahdin, Jaroslav Halakin, vuoksi lukemat säilyivät väsyneen oloiselle vierasjoukkueelle siedettävinä. Halak torjui ottelussa lopulta 35 kertaa. Kymmenen miehen voimin Sotshissa ollut Blues näytti muiden pelaajien osalta vaisulta.

Ottelun voittomaalin iski vasta kolmannessa erässä Canucksin tanskalaishyökkääjä Jannik Hansen, jonka komea rannelaukaus upposi takakulmaan ohi Halakin.

– He ovat yksi sarjan parhaista joukkueista ja pelasimme erinomaisesti heitä vastaan jälleen kerran. Iso voitto, todella iso voitto, iloitsi Canucksin kapteeni Henrik Sedin Canucksin kauden kolmannesta voitosta Bluesista.

Surkeasti helmikuussa pelannelle Canucksille voitto oli äärimmäisen tärkeä. Kahdella saavutetulla pisteellään se nousi takaisin kahdeksanneksi pudotuspeliviivan päälle. Tosin kaikilla ympärillä olevilla joukkueilla on vähintään yksi, useimmilla kaksi, peliä vähemmän pelattuna kuin Vancouverilla.

– Mielestäni kaikki pelasivat tänään hyvin. Nämä ovat pieniä askeleita, joilla kasvatamme itseluottamustamme. Eddie oli tänään maalilla aivan loistava. Hän ei höntyile liikaa ja jollakin tavalla hän rauhoittaa peliämme, kommentoi puolestaan Vancouver-luotsi John Tortorella.

Perjantaina Vancouver kohtaa kotonaan Mikko Koivun, Mikael Granlundin, Erik Haulan ja Niklas Bäckströmin edustaman Minnesota Wildin, joka on neljä pistettä Canucksia edellä.