Laitahyökkääjä Jesse Mankinen on solminut SaiPan kanssa kauden 2014-2015 kattavan jatkosopimuksen, kertoo SaiPan verkkosivut.

Mankisella on sopimuksessa KHL-optio ensi kaudelle. Option käyttämisen takaraja on tammikuun puoliväli 2014.

Oikealta laukova laitahyökkääjä on SaiPan omia kasvatteja ja menossa on jo kuudes kausi edustusjoukkueessa. Pelejä Liigassa on kertynyt vyölle 224 tehopistein 45+34=79.

Kuluvana syksynä 22-vuotias hyökkääjä on pelannut Liigassa 23 ottelua tehopistein 7+4=11. Mankinen oli ennen kauden alkua maajoukkueen mukana EHT-turnauksessa pelaten kolme ottelua ilman tehomerkintöjä.

Positiivisin mielin olen. Sain tehtyä ajoissa sopimuksen ensi kaudesta, eikä tarvitse sitä enää miettiä. Olen tyytyväinen, että saan jatkaa SaiPassa. Tämä on ollut ja on yhä minulle hyvä paikka kehittyä. Vastuuta saa kun pelaa hyvin. Se oli se pääpointti koko jutussa, Mankinen kertoo.

KHL-pykälä elää omaa elämäänsä kauden aikana. Mankisen mukaan hän ei siihen ajatuksia uhraa.

”Ei siihen voi energiaa tuhlata”

Keskityn nyt vain tähän SaiPan juttuun tekemällä joka päivä asiat mahdollisimman hyvin. Jos jotain tapahtuu KHL:n suhteen, niin sitten tapahtuu, mutta ei siihen voi energiaa tuhlata.

Mankinen oli viime viikon sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta on näillä näkymin palaamassa laatikkoon tällä viikolla.

Treeneissähän se tarkemmin nähdään, mutta olo tuntuu paljon paremmalta ja olen luottavainen sen suhteen, että pääsisin pelaamaan jo keskiviikkona.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksan mukaan nuoren ja kehittyvän pelaajan kanssa oli luontevaa jatkaa yhteistyötä.

Mankinen on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin ja noussut askel kerrallaan suurempaan rooliin joukkueessa. Hän on lahjakas pelaaja, joka on monipuolinen ja kova tekemään töitä. Lisäksi Mankinen on meille hyökkäyspään taitojensa ansiosta tärkeä kärkiketjujen pelaaja.

– Jos KHL-siirto toteutuu, niin olemme tietysti iloisia hänen puolestaan. SaiPa haluaa kehittää pelaajia ja antaa mahdollisuuden edetä uralla eteenpäin.

Lähde: SaiPan verkkosivut.