Anaheim Ducksin suomalaispuolustaja Sami Vatanen on aloittanut kauden vahvasti. JYP-kasvatti ei ole vielä päässyt pisteillä herkuttelemaan, vaikka muuten peli on luistanut.

Vatanen vakuuttikin lauantaina SuomiKiekko-sivuston haastattelussa, että nähdyillä otteilla pisteitäkin alkaa tulla.

Sami, joukkue on aloittanut hyvin. Alla on kuuden ottelun voittoputki ja saldo 6-1. Mitä asioita löytyy hyvä startin takaa?

Ei varmaan kummempaa. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja homma kyllä toimii, kun pelataan täysillä. Pitää vain muistaa tehdä joka ilta oikeita asioita.

Ducks aloitti myös viime kaudella erittäin hyvin, mutta hyytyi matkalle. Onko hyytymisestä ja sen estämisestä tällä kertaa puhuttu joukkueessa?

Ei ole puhuttu. Peli ja päivä kerrallaan tässä mennään ja totta kai tavoite aina joukkueena mennä pitkälle. En usko, että hyydymme tällä kaudella. Leveyttä löytyy ja hyvin ollaan laitettu neljällä ketjulla menemään.

Millä mielellä tulokas on seurannut, kun 43-vuotias Teemu Selänne on laittanut menneellä viikolla mustaa verkkoon?

Aika helpolta tuo hänelle edelleen näyttää. Teemu laittaa kiekkoa sisään aika kovalla prosenteilla. Onhan se hauskaa katsella, että eipä ole kaverilla taidot hävinneet mihinkään.

Itse iskit viime keväänä kahdeksassa ottelussa kaksi maalia. Koska tämän vuoden ensimmäistä maalia voidaan alkaa odotella?

Sunnuntaina tulee Dallasia vastaan.

Mikä fiilis omasta pelaamisesta muuten alkukauden osalta. Kuinka paljon mietit tehopisteitä, joista kaltaisesti pelaaja kuitenkin elää?

Ei mitään kummallisempaa, hyvin on mennyt. Positiivista palautetta on tullut ja pisteet tulevat kyllä aikanaan. Väkisinkin niitä tulee, kun vain jatkan samaan malliin.

Teillä on apuvalmentajana puolustajalegenda Scott Niedermayer. Voiko suomalaispakki parempaan kouluun päästä?

Vaikea on löytää parempaa koutsia tuohon, joka tietää yhtä paljon kuin hän. Hänellä on kokemusta ja on muutenkin hyvän oloinen tyyppi. Aika mielellään sitä kuuntelee, kun jotakin asiaa hänellä on.

Millaista oppia olet saanut Niedermayerilta?

Hän on korostanut, että kun ei sitä kokoa itsellä kauheasti ole, kuten hänelläkään ei ollut, että peliä pitää pystyä lukemaan ja mailaa käyttämään puolustuspäässä. Ei kannata lähteä höntyilemään kulmiin. Siellä jätkät kääntyy alta pois aika nopeasti.

Rangers- ottelussa keräsit tehotilastoon komeasti luvun +5. Taisi mennä Niedermayerin opit perille?

Välillä on tuuristakin kiinni, miten noita plussia tulee. Tuossa pelissä kulki hyvin parin kanssa. Satuttiin olemaan kentällä oikeaan aikaan. Ei varmaan ikinä ennen ole itselle tuollaista lukua tullut. +3, kun oli ekan erän jälleen, niin naureskelin mielessäni, että jopas nyt ropisee, heh!

Lähdette maanantaina parin viikon ja kahdeksan ottelun mittaiselle vieraskiertueelle. Minkälaisen vaatevaraston tuollaiselle reissulle tarvitsee?

Ei siinä hirveästi loppupeleissä tarvitse, kun puku päällä siellä kuitenkin mennään koko ajan. Pari pukua, pari kauluspaitaa, sukkia ynnä muita. Eiköhän niillä pärjää.

Miten tapat aikaa vierasreissuilla vapaapäivinä?

Huoneessa istuskelellaan ja katsellaan leffaa. Sitten käydään syömässä jätkien kanssa ja aika sellaista rentoa touhua se on. Ei sitä oikein jaksakaan sen kummempaa.

Jos voitatte sunnuntaina kotona Dallasin, saldonne on 7-1. Mikä se on kahdeksan ottelun vieraskiertueen jälkeen?

15-1. Ainahan sitä toivoo.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala