Ruotsi lähtee tämänpäiväiseen MM-välierään Suomea vastaan ilman NHL-puolustaja Alexander Edleriä.

Vancouver Canucksin puolustaja on saanut lopputurnauksen kestävän pelikiellon kansainväliseltä jääkiekkoliitolta IIHF:ltä (lue uutinen). Edler taklasi puolivälierässä Kanadan kapteeni Eric Staalia rumasti polvella.

NHL-pakin pelikielto avaa paikan muille ruotsalaispuolustajille. Uransa ensimmäistä MM-turnaustaan pelaava Elias Fälth näkee suuren mahdollisuuden.

– Se on unelma ja olen tästä enemmän innoissani kuin kukaan muu, Fälth sanailee Expressenille.

31-vuotias Fälth on tehnyt turnauksessa yhden maalin kahdeksaan otteluun. Oikealta ampuva puolustaja on hyvä luistelemaan, liikuttamaan kiekkoa ja laukomaan. HV71:ssä pelaava Fälth nakutti tehokkaimmalla Elitserien-kaudellaan 34 (6+28) tehopistettä.