Leijonat pettyi tehokkuuteen: ”Tämä oli jopa ihan hyvä matsi”

© Kuva: Getty Images

Leijonien MM-matka kohti finaaleja tyssäsi Tukholmassa, kun Ruotsi oli lopulta puhtaasti 3-0-parempi.

Leijonien alakerrassa ensimmäisiä kisojaan luutiva Teemu Laakso oli ottelun jälkeen allapäin. Tappiosta huolimatta ottelu oli KHL-pakin mukaan tasainen.

– Omasta mielestäni tämä oli jopa ihan hyvä matsi. Ensimmäisen erän jälkeen jopa hieman hallittiin peliä. Nyt ei saatu hyödynnettyä maalipaikkoja, mitä meilläkin oli tarpeeksi. Ja Ruotsi rankaisi ylivoimalla, Laakso tiivisti SuomiKiekko-sivustolle.

Kun Leijonien laukaukset pysähtyivät Jhonas Enrothiin tai plekseihin, iski Ruotsi omilla ylivoimillaan tappavan tehokkaasti. Olivatko ne pelin ratkaisut lauantaina?

– Näin itse sen näkisin. Niiden ylivoimapeli pyöri hyvin. Tiedettiin sen vaarallisuus, mutta saivat silti iskettyä sen pari maalia. Erikoistilanteet ja tehokkuus maalipaikoissa olivat tänään se ratkaisu, Laakso tiivisti.

Turnaus ei päättynyt kuitenkaan tähän. Joukkue jatkaa otteitaan sunnuntaina pronssipelissä, joka alkaa iltapäivällä klo 17.00 Suomen aikaa.

– Nyt pitää yrittää nollata tämä peli mahdollisimman nopeasti. Uskon kuitenkin kaikilla nälkää riittävän, Laakso lupasi.

Ilari Isotalo, Tukholma
Twitter: @IlariIsotalo