Tällä kaudella heikosti syksyllä, mutta vahvasti keväällä pelanneelle Pelicansille jäi hampaankoloon tulevaa kautta ajatellen.

Niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue julkisti tulevan kauden runkonsa keskiviikkona (lue lisää).

Pelicans-sentterin Tommi Paakkolanvaaran mukaan nimilista näyttää lähtökohtaisesti lupaavalta.

– Paljon on samasta rungosta ukkoa kasassa millä aikalailla vedettiin nuo 30 viimeisintä peliä hyvällä keskiarvolla tällä kaudella. Jos olisimme ensimmäisen puolikkaan vetäneet samalla tavalla, niin tiedä oltaisiinko ihan runkosarja voitettu, mutta kuitenkin ihan kärjessä olisimme olleet. Siinä mielessä olen luottavainen ensi kautta ajatellen, Paakkolanvaara sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Lahtelaisjoukkue saa tulevalle kaudelle uuden päävalmentajan, kun Kärpissä viimeiset kaudet valmentanut Hannu Aravirta hyppää penkin taakse.

Mitä pelaajiston puolelta odotetaan Aravirran osalta?

– Meriitit ovat aika hienot, kokemusta on ja kaikenmoista kuviota on nähnyt, niin kyllä varmasti ammattilainen on kyseessä. Ei tuurilla tuommoisia saavutuksia kyllä saa, luotettava kahden suunnan sentteri Paakkolanvaara pohtii.

Aravirran johdolla joukkueen ensimmäisenä tavoitteena on selviytyä pudotuspeleihin. Siitä lähtien hommassa kaikki on mahdollista.

– Ne pudotuspelit ovat se juttu, minkä takia tätä hommaa tehdään. Kevään ratkaisupelit ovat ne, joissa haluaa olla mukana. Tällä kaudella se jäi aika pienestä kiinni, mutta totta kai ensi kaudella lähdetään niitä tavoittelemaan.

– Sen jälkeen on ihan sama, että onko runkosarjassa kymmenes vai ensimmäinen. Niin kuin nytkin näyttää Lukon johtaessa Jokerit-sarjaa 3-1. Se on ihan sama monennelle sijalle päätyy kun vain sinne pudotuspeleihin pääsee. Sen jälkeen kaikki on mahdollista, Paakkolanvaara kertaa.

Ilari Savonen, Lahti
Twitter: @ilarisavonen