Antti Pihlström iski voittomaalin Magnitogorskin verkkoon

© Kuva: www.hcsalavat.ru

Salavat Julajev Ufa nokitti jo toistamiseen Magnigorsk Metallurgin KHL:n pudotuspeleissä. Ufan maalilla Iiro Tarkki torjui 26/27 laukausta ja Antti Pihlström teki joukkueensa 2-1-voittomaalin. Magnitogorskin ykkösmaalivahtina käytännössä koko kauden ollut Ari Ahonen oli tänään luukkuvahtina. Pihlströmille maali oli pudotuspelisarjan toinen.

Ufa johtaa sarjaa nyt otteluvoitoin 2-1 ja seuraava ottelu pelataan jo huomenna tiistaina jälleen joukkueen kotihallissaan.

Petri Matikaisen Omskin kone yskii

Runkosarjassa KHL:n itäisen konferenssin toiseksi sijoittuneen Avangard Omskin peli tökkii. Petri Matikaisen suojatit aloittivat KHL:n pudotuspelit viime viikolla nuijimalla vastustajansa Sibir Novosibirskin peräti 5-0-lukemin, mutta jo heti toisessa ottelussa puolestaan tuli takkiin 0-1-lukemin.

Maanantaina oli siirrytty Sibirin halliin ja isäntäjoukkue iski taululle 4-1-voittolukemat. Tehomiehenä hääri Porin Ässistäkin tuttu Kristian Kudroc kahdella maalillaan. Avangard-vahdille Karri Rämölle ilta oli vaikea, mies päästi neljä kutia selkänsä taakse ja teki vain 13 torjuntaa.

Avangardin puolustaja Anssi Salmela kellotti peliaikaa yli 22 minuuttia ja nelosketjussa hyökänneen Matti Kuparisen tilastomerkinnät näyttivät yhtä kahden minuutin jäähyä kolmannen erän lopussa. Peli oli tuolloin jo ratkennut.

Jori Lehterä ei ollut Sibirin kokoonpanossa, mutta Jonas Enlund viiletti ykkösketjussa ilman tehomerkintöjä. Tämäkin ottelupari jatkuu jo tiistaina Novosibirskissa.