Mestis-seura KooKoo ei halua korealaista joukkuetta Mestikseen. Viimeaikaiset huhut saivat sarjan kärkiporukoihin kuuluvan seuran ottamaan kantaa tilanteeseen.

– Me haluamme kunnioittaa urheilullisuutta kaikessa toiminnassamme. Kaikki Mestiksen nykyiset seurat ovat ansainneet sarjapaikkansa pelaamalla ja Mestis on aidosti avoin sarja, josta voi pudota ja nousta, KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa taustoittaa seuran tiedotteessa.

Liigajohtajien visiot ovat KooKoo-pomon mukaan absurdeja. Samalla se syö melkoisesti koko sarjan uskottavuutta.

– Minusta tuntuu aivan käsittämättömältä, että Sarjaseurat ry:n puheenjohtaja Jukka Toivakka ja varapuheenjohtaja Heikki Hiltunen vaativat SM-liigaa pysymään auki urheilullisin perustein ja samalla meidän omaan sarjaan haluttaisi ottaa joku ilman tällaista urheilullista perustetta.

– Tämä sotii täysin sitä vastaan, mitä me olemme itse sarjana SM-liigalta vaatineet. Toivakan kommentit asiasta eivät sinänsä minua yllätä, mutta pidin Hiltusta fiksuna miehenä, Välimaa naulaa.

Mestistä alempana Suomi-Sarjassa on monia ylöspäin tahtovia joukkueita, joita kohtaan kabinettipäätösjoukkueen kelpuuttaminen Mestikseen olisi seurapomon mielestä täysin väärin.

– Meidän tulee kunnioittaa myös Suomi-sarjassa pelaavia joukkueita, jotka tekevät hurjasti hommia mahdollisen Mestis-nousun eteen. Korealaisten mukaantulo olisi isku vasten heidän kasvojaan ja tällaisessa KooKoo ei halua olla mukana.

KooKoossa vieroksutaan myös päätöksentekotapaa asian tiimoilta, sillä Mestiksen hallituksen eli Jääkiekon Sarjaseurat ry:n hallituksessa asiaa ei olla puitu.

– Lisäksi toivoisin, että näin isoista asioista äänestettäisiin Sarjaseurat ry:n hallituksen kokouksessa. Jos emme itse saa päättää sarjamme asioista, mitä virkaa koko hallituksella on, Välimaa kysyy.