TUTO Hockeyn riveissä nyt kaksi peliä pelaamaan kerenneen Jared Bollin alku on ollut rauhallinen.

Isokokoinen hyökkääjä kertoikin SuomiKiekko-sivuston haastattelussa startin uudessa paikassa olleen vielä haaastavaa.

– Kaikki on tuntunut ihan kohtuulliselta. Ensimmäiset pelit menevät tietysti enemmän ja vähemmän totuttelemisessa. Pelirytmiin pääsy ja uuden tyylin opettelu vaatii aina aikansa, Boll myönsi.

Vaikka oma peli isossa kaukalossa on ollut vielä melkoisen hakemista, on kanadalainen aidon innostunut mahdollisuudestaan päästä pelaamaan lähes puolen vuoden tauon jälkeen.

– Tykkään erityisesti joukkueemme tavasta pelata. Nopeatempoista peliä, jossa hyökätään paljon. Siinä suhteessa on ollut kyllä hauska pelata. Täällä on paljon enemmän aikaa kiekon kanssa, mikä on kivaa.

Tutut suosittelivat Mestistä ja Turkua

Vaikkei Boll olekaan ensimmäinen NHL-statuksen pelaaja Mestiksessä, herättää aina noinkin ison profiilin pelaajan saapuminen Mestikseen pientä uteliaisuutta. Boll nostaa kaksi tuttua hahmoa esille.

– Tunnen KooKoon Tommy Wingelsin, olemme kasvaneet samassa kaupungissa. Joten juttelin hänen kanssaan jonkin verran ennen tänne tuloa. Häneltä sain hieman jotain vinkkejä, millainen liiga on kyseessä.

Toinen tuttu kaveri löytyy TPS:n riveistä. Kris Russell on hyökkääjän vanha kämppäkaveri St. Louisin vuosilta.

– Hän on viihtynyt täällä, joten sieltä tuli paljon kehuja. Kiva, että kaupungissa asuu entuudestaan tuttuja kasvoja. Se helpottaa myös omaa sopeutumistani tänne.

Ei tappeluille

Kahdessa ensimmäisessä pelissä hyökkääjä on aloittanut vielä melko rauhallisesti. Iso kaukalo on tuonut omat haasteensa erityisesti fyysiseen peliin.

– Tilaa on paljon enemmän liikkua, joten täällä ei saa yhtä helposti taklauspeliään kulkemaan. Mennään kuitenkin päivä kerrallaan, eiköhän se siitä parane, kunhan itsekin totun paremmin tyyliin.

Tappeluita 26-vuotias hyökkääjä ei halua pelkästään esittää. Sen takia eurooppalaiset säännöt ovat vain plussaa.

– Haluan pelata jääkiekkoa. En hae tappeluita, joten siinä suhteessa liigan säännöt ovat hyvät. Pystyn keskittymään itse asiaan. Eli oman pelini kehittämiseen.

Ilari Isotalo, Turku

Lue fyysisen hyökkääjän mietteitä suomalaisesta kiekosta maanantaina SuomiKiekko-sivustolta.