Neljä vuotta Teemu Laakso taisteli suuren unelmansa puolesta.

Pysyvä paikka NHL:n pelaavassa kokoonpanossa jäi kuitenkin saavuttamatta, eikä ura Nashville Predatorsin organisaatiossa saanut kaivattua hypeä ylleen.

Monipuolinen puolustaja teki omat ratkaisunsa. Pohjois-Amerikka vaihtui Venäjälle ja KHL:ään. 25-vuotias puolustaja kertoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa ratkaisun olleen aluksi pelottava, mutta oikea, Laakso kertaili.

– Alkuun kyllä kaikessa oli totuttelemista. Jos vertaa esimerkiksi Pohjois-Amerikkaan, niin onhan siellä kaikki erilailla. Myös jään ulkopuolella.

17 ottelua NHL:ssä pelaamaan päässyt Ahmojen kasvatti myönsikin suoraan alun uudessa ympäristössä hirvittäneen.

– Kyllähän se vähän jännitti. Varsinkin, kun ei tiennyt kaupungista ja paikasta mitään. Äkkiä se jännitys siitä kuitenkin laukesi kun pääsi itse asiaan, eli joukkueen kanssa treenaamaan.

Pelaa Severstal-Din.Mosk. Betsafelle 50 euron riskitön veto kertoimilla: 3,60 – 4,00 – 1,85
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

Jättöjä jätön perään

Laakso profiloituu kentällä enemmän perusvarmaksi suorittajaksi kuin kiekolliseksi kikkailijaksi ja virtuoosiksi. Puolustajalta puuttuu selkeät heikkoudet, mutta myös suuret vahvuudet.

Millaisia haasteita venäläinen pelityyli toi suoraviivaiseen peliin tottuneelle suomalaiselle?

– Amerikassa tottui siihen, että kun saatiin kiekko niin mentiin äkkiä vain mahdollisimman nopeasti ylös. Mentiin kovaa päästä päähän koko ajan.

Uusi alku KHL:ssä tuntui aluksi melko oudolta. Venäläiseen kiekkomentaliteettiin olikin kohtuullisen hankala sopeutua.

– Kun alettiin treenata Venäjällä, sitä alussa ihmettelinkin, mitä jätkät venasi koko ajan taustalla odottamassa vain jättöjä. On siihen onneksi nyt jo tottunut.

Monipuolinen rooli löytynyt

Venäjällä puolustajan tekeminen eroaa hyvinkin suuresti pohjoisamerikkalaisesta pelityylistä.

– Enemmän pitää tarkkailla sitä, miten sijoittuu jäällä koko ajan. Peliä avatessa myös tilaa on paljon enemmän, minkä takia malttia pitää olla enemmän.

Oma rooli on kasvanut alkukaudesta. Vaikean alun jälkeen peliaikaa onkin tullut Severstal Cherepovetsin riveissä melkoisesti.

– Hyvin on kyllä mennyt ja oma roolikin on löytynyt. Pääsee pelaamaan paljon sekä yli- että alivoimaa. Se on ollut positiivista.

Ilari Isotalo(@IlariIsotalo)

Pelaa Severstal-Din. Mosk. Betsafelle 50 euron riskitön veto kertoimilla: 3,60 – 4,00 – 1,85
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!