Valko-Venäjän maajoukkueen kohuvahti Andrei Mezin sanoo, että Dinamo Minskistä potkut saanut päävalmentaja Kari Heikkilä saisi lähteä myös Valko-Venäjän maajoukkueesta.

Tilanne on erittäin on sekava, sillä Heikkilä on jo ehtinyt ilmaista halunsa jättää maajoukkue, mutta Valko-Venäjän kiekkoliitto on ottanut aikalisän (lue uutinen).

Mezinille Heikkilän lähtö olisi hyvä asia, sillä maajoukkuepaluu voisi konkretisoitua. Mezin aiheutti tämän vuoden MM-kisoissa skandaalin poistuessaan ilman lupaa joukkueesta. Hän keräsi kamat ja poistui kesken kisojen ilmoittamatta Heikkilälle.

Mikäli Heikkilä peruisi päätöksensä ja jatkaisi Valko-Venäjän ruorissa, tietäisi se myös sitä, ettei Mezinillä olisi mitään asiaa maajoukkueeseen. Mezin kommentoi viimeaikaisia tapahtumia seuraavasti:

– Miltä minusta tuntui, kun kuulin Heikkilän lähdöstä Dinamo Minskistä? En tuntenut mitään erityistä. Mielestäni hänen on lähdettävä myös maajoukkueesta. Se olisi oikein, Mezin sanoo KHL:n verkkosivuilla.

– Silloin kun Heikkilä poisti minut Dinamosta, hän sanoi, ettei se liity maajoukkueeseen. Mutta eihän se niin ollut.

MM-kisojen jälkeen Mezin sai potkut Dinamo Minskistä, jota siis Heikkilä valmensi. Tällä hetkellä Mezin pelaa Traktor Tsheljabinskissa.