Jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen kertoi liigan suhtautuvan edelliskausia tiukemmalla linjalla kaukaloiden väkivaltaisuuksiin. Vastuullisia haetaan kiekkoilijoiden lisäksi myös valmentajista, jos homma joukkueilla karkaa käsistä.

– SM-liiga ei kaipaa viikonlopun (Jokerit-HIFK) tyyppisiä pelejä. Yksittäisiä tapahtumia sattuu, mutta jos on useita tapahtumia saman ottelun aikana, niin vastuussa ovat muutkin kuin pelaajat, Vuorinen kertoi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa tiistaina.

– Ehdottomasti painotan valmentajan vastuuta. Heidän pitää pystyä katkaisemaan tilanne jossain vaiheessa, mieluimmin mahdollisimman äkkiä.

SM-liiga on viime keväänä käsitellyt kurinpitolinjaansa ja tiukempia tuomioita on tulevalla kaudella luvassa.

– Viime keväänä katsottiin, että tietyt asiat menivät yli ja meidän pitää puuttua niihin voimakkaammin. Annettiin kurinpitäjälle lisää valtuuksia ja kurinpitoryhmä asetti tietyt arvot toiminnalleen.

– Pelaajien turvallisuus tulee olemaan ykkösasia myös kurinpitotoimessa.

Viime lauantain European Trophyn paikallisottelun kurinpidosta vastaa kilpailun järjestäjä eli kansainvälinen jääkiekkoliitto.

Liiga kuitenkin varmistaa, että kurinpito toimii kuten pitää. Vuorisen tiedon mukaan kurinpitopäätökset viikonlopun kahnauksista julkistetaan tiistain aikana.