HIFK:n suunnitelmissa oli lähteä kauteen Petri Matikaisen komennossa, mutta Raimo Summasen yllättävä ero Avangard Omskissa aiheutti surkuhupaisan sopimusfarssin, joka ei ole vieläkään päättynyt.

Summanen jätti heinäkuun alussa KHL-seuransa, mikä avasi Matikaiselle mahdollisuuden siirtyä rahakkaaseen pestiin Venäjälle. Siirtymistä ei edes hidastanut Matikaisen ja HIFK:n välinen valmentajasopimus, jota HIFK pitää edelleen voimassaolevana.

Matikainen kertoo tänään tiistaina oman versionsa tapahtumien etenemisestä venäläiselle Sport-Ekspressille.

”Kuten näette, kaikki päättyi hyvin”

– Kaikki tapahtui hyvin nopeasti. Sain heinäkuussa tarjouksen Avangard Omskilta. Tarjous, kuten varmaan ymmärrätte, miellytti minua, mutta olin tuolloin HIFK:n valmentaja. Siksi en voinut vain lentää Omskiin ja allekirjoittaa sopimusta. Seurojen täytyi sopia keskenään, neuvottelut kestivät muutaman viikon. Ja kuten näette, kaikki päättyi hyvin, Matikainen paljastaa urheilulehdelle.

Matikainen kertoo, että ensimmäinen Omsk-visiitti oli ainoastaan ”tutustumiskäynti”.

– Lensin Omskiin vain tutustuakseni kaupunkiin, olosuhteisiin ja joukkueeseen, jotta voin tehdä lopullisen päätöksen. Tuolloin minulla ei ollut sopimusta Avangardin kanssa. Olin sitä paitsi vielä HIFK:n valmentaja. Sen jälkeen palasin Suomeen hoitamaan velvollisuuteni, kunnes sain mahdollisuuden allekirjoittaa sopimuksen Avangardin kanssa.

HIFK ei ole vieläkään hyväksynyt Matikaisen esittämää perustetta kontrahdin purkamiselle ja asia saattaa edetä käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Sopimusfarssia voit seurata tästä linkistä.