HIFK-hyökkääjä Markus Granlund on jo matkustanut Kanadaan nuorten MM-kisoihin, jossa illalla asettuu vastaan kova isäntämaa. Granlundin veljesten nuorempi jäsen kertoi SuomiKiekko.com-sivustolle ennen reissuun lähtöä paineista, ilmaveiveistä ja monesta muustakin.

Millaiset odotukset on kisoihin lähdettäessä?

Ei mitään ihmeempiä. Ollaan valvottu pidempään, että saadaan totuteltua jo aikaeroon.

Hyvät fiilikset on kaiken kaikkiaan. Meillä on hyvä nippu kasassa, ja mahdollisuudet mihin vaan. Menestyminen vaatii paljon, ja on pienistä asioista kiinni. Sitä varten ollaan siellä, että menestytään.

Olet yksi joukkueen nimekkäimpiä pelaajia. Tuleeko paineita tehdä pisteitä?

Ei tule maali- tai pistepaineita. Totta kai niitä on hyvä tehdä, ja sillä autetaan joukkueitta. Jos maaleja tekee paljon, niin sillä voittaa pelejä.

Onko sinulta tai Mikaelilta odotettavissa ilmaveivejä tai vastaavia kisoissa?

Veikkaan että kumpikaan ei tee [hymyilee]. Ne on kuitenkin kovat kisat, eikä sellaisia välttämättä pysty tekemään. Mutta, jos on paikka tehdä jotain erilaista, niin on siinä lupa kokeilla.

Kisat avataan Kanadaa vastaan. Onko valmennusjohto mitenkään painottunut, miten heitä vastaan tulee pelata?

Ei ole vielä ainakaan käyty, mutta lähdetään pelaamaan omaa peliä ja pelataan joukkueena hyvin, niin uskon että hyvä tulee.

Miten arviot omia suorituksia syksyn aikana HIFK:n paidassa?

Oma peli on ollut ihan hyvää. Vähän ailahtelevaa on ollut kuten joukkueellakin, mutta nyt viimeiset pelit on mennyt hyvin ja voittoja on tullut. Siitä on hyvä jatkaa.

Miten suoritukset saadaan tasaisemmaksi kevätkaudella?

Joka päivä pitää olla sata lasissa hallilla, ja laittaa pää mukaan hommaan, ja panostaa hommiin oli pelipäivä tai vain treenipäivä. Joka päivä pitää olla mukana touhuissa.

Tuovatko maajoukkuekutsut sinulle lisää virtaa myös arkeen?

On kunnia-asia pukea maajoukkuepaita päälle, ja siitä saa lisää virtaa. Mutta omaa peliä lähdetään pelaamaan, ja yleensä kun antaa parhaansa niin se riittää. Omilla vahvuuksilla mennään.

Haastattelu: Kai Lintinen