Moskovan turnauksessa Leijonien ykköskentällisessä takalinjoilla luutinut Juuso Hietanen pelaa ensimmäistä kautta Venäjällä Torpedo Nizhni Novgorodin joukkueessa. Hietanen kiekkoili edelliset neljä kautta Ruotsissa HV71:n ja Brynäsin joukkueissa.

Juuso Hietanen, kuinka syksysi on Venäjällä mennyt?

Viime aikoina on mennyt ihan hyvin. Alkukausi oli vaikea. Jäi runkosarjan alusta seitsemän peliä välistä sormen murtuman takia. Sormi murtui viimeisessä treenipelissä, ja sitten vähän venähti pelaamaan pääsy. Ei ollut ihan helppoa tauon jälkeen tulla takaisin, mutta viime aikojen peleihin täytyy olla tyytyväinen.

Kuinka peli Venäjällä eroaa ruotsalaisesta kiekosta?

Varmaan yleisesti ottaen taitavampia ja nopeampia jätkiä on KHL:ssä. Ruotsissa oli isot kaukalot kanssa, että siinä ei tullut suurta eroa. KHL:ssä riittää vauhtia, ja saa olla hereillä koko ajan. Taitavia pelaajia tulee jokaisessa pelissä vastaan.

Pelasit neljä kautta Ruotsissa. Onko peli sellaista peruuttelua, mistä usein hieman karrikoidusti kerrotaan Suomessa?

Se vähän riippuu joukkueesta, mutta ehkä siellä kontrolloidaan enemmän kiekkoa kuin esimerkiksi SM-liigassa. Pyritään pitää kiekkoa omalla joukkueella, ja jos ei päästä ylöspäin, niin pelataan kiekkoa rauhassa alaspäin. Mutta se on vähän joukkuekohtainen juttu kuitenkin.

Miten oma pelisi on kehittynyt viime vuosina?

Kokemuksen myötä olen saanut suoritustasoni tasaisemmaksi mitä se on saattanut olla nuorempana. Vaikea mitään yhtä juttua sanoa, mutta varmaan aika lailla joka osa-alueella olen kehittynyt Ruotsin vuosina.

Haastattelu: Kai Lintinen