Jalonen paljasti KHL-sopimuskuvioita

Venäjällä arvostetaan suomalaista valmennusosaamista – Nizhny-Novgorodin Torpedon pääkäskijänä operoi mestarivalmentaja Kari Jalonen.

Jalosen palveluksista oltiin kiinnostuneita jo kesken HIFK:n mestaruuskauden. Jalonen ei epäröinyt tarttua kovaan haasteeseen, vaan lähti KHL:ään, jossa valmentajilta vaaditaan vain ja ainoastaan hyviä tuloksia.

– Agenttini kysyi jo viime kauden aikana, kiinnostaako minua KHL:ssä valmentaminen. Kolmivuotinen HIFK-sopimukseni päättyi toukokuussa, joten päätin hyväksyä tarjouksen, Jalonen kertaa KHL:n verkkosivuilla.

– Kun sopimus oli allekirjoitettu, käännyin Kari Heikkilän puoleen – hän kertoi minulle kokemuksistaan Venäjällä. Valmennustiimiin pyysin maanmiesteni Kai Raution ja Sakari Lindforsin lisäksi Pavel Torgaevin ja Anatoli Bogdanovin, jotka tunsivat hyvin paikalliset tavat, pelaajien mentaliteetin ja venäläisen jääkiekon.

//