Erikoishaastattelu: Jokeri-luotsi Erkka Westerlund


SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelussa piipahti tällä kertaa Helsingin Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund. Mies kertoo haastattelussamme muun muassa strategiastaan nuorten pelaajien tuomisesta parrasvaloihin.

Millaisen kouluarvosanan annat päävalmentajan ominaisuudessa alkukaudesta joukkueellesi?

No, antaisin arvosanaksi 9-. Meillä oli hyvä alkusyksy European Trophyn kanssa. Hyvin päästiin liigassakin vauhtiin sen avulla. Välillä tuli loukkaantumisia, ja nyt ollaan saatu nuoria ajettua tosi hyvin sisään. Nyt on vielä kolme peliä ennen maaottelutaukoa, ja pitää katsoa keinot millä pisteitä raavitaan kasaan niistä.

Mitkä osa-alueet pelistä ovat mielestäsi toimineet parhaiten? Entä missä on eniten kehitettävää?

Eniten on huomioitu hyökkäyspeliä viidellä viittä vastaan. Se on ollut paras osa-alue meillä. Myös maalivahtipeli on ollut hyvää. Erikoistilanteissa, sekä yli- että alivoimassa, on parantamisen varaa eniten.

Olette antaneet runsaasti vastuuta nuorille pelaajille. Onko heidän esitykset yllättäneet?

Esimerkiksi edellisessä pelissä Lappeenrannassa meillä oli kahdeksan 1990-luvulla syntynyttä. Luulen, että meillä on eniten nuoria 90-lukulaisia SM-liigassa. Jos loukkaantumisia tulee, meillä on lahjakkaita nuoria tilalle. He ovat päässeet hyvin mukaan ja pystyneet vastaamaan niihin odotuksiin mitä ollaan heille asetettu.

Tämä on osa valittua strategiaa – ollaan vähän pitempijänteisesti liikkeellä; ei pelkästään tässä hetkessä. Meillä ei ole isoa varastoa kokeneita pelaajia reservissä.