SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelussa piipahti tällä kertaa Helsingin Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund. Mies kertoo haastattelussamme muun muassa strategiastaan nuorten pelaajien tuomisesta parrasvaloihin.

Millaisen kouluarvosanan annat päävalmentajan ominaisuudessa alkukaudesta joukkueellesi?

No, antaisin arvosanaksi 9-. Meillä oli hyvä alkusyksy European Trophyn kanssa. Hyvin päästiin liigassakin vauhtiin sen avulla. Välillä tuli loukkaantumisia, ja nyt ollaan saatu nuoria ajettua tosi hyvin sisään. Nyt on vielä kolme peliä ennen maaottelutaukoa, ja pitää katsoa keinot millä pisteitä raavitaan kasaan niistä.

Mitkä osa-alueet pelistä ovat mielestäsi toimineet parhaiten? Entä missä on eniten kehitettävää?

Eniten on huomioitu hyökkäyspeliä viidellä viittä vastaan. Se on ollut paras osa-alue meillä. Myös maalivahtipeli on ollut hyvää. Erikoistilanteissa, sekä yli- että alivoimassa, on parantamisen varaa eniten.

Olette antaneet runsaasti vastuuta nuorille pelaajille. Onko heidän esitykset yllättäneet?

Esimerkiksi edellisessä pelissä Lappeenrannassa meillä oli kahdeksan 1990-luvulla syntynyttä. Luulen, että meillä on eniten nuoria 90-lukulaisia SM-liigassa. Jos loukkaantumisia tulee, meillä on lahjakkaita nuoria tilalle. He ovat päässeet hyvin mukaan ja pystyneet vastaamaan niihin odotuksiin mitä ollaan heille asetettu.

Tämä on osa valittua strategiaa – ollaan vähän pitempijänteisesti liikkeellä; ei pelkästään tässä hetkessä. Meillä ei ole isoa varastoa kokeneita pelaajia reservissä.

Frans Tuohimaa on saanut hyvin tuntumaa liigassa. Eero Kilpeläinen lienee kuitenkin selkeä ykkösvahti?

Se on se lähtötilanne, mistä ollaan kauteen lähdetty. Eero on ykkösenä. Taustalla on kuitenkin todella lahjakas kakkosvahti. Häntä peluutetaan tasaisesti liigaan sisään, minkä lisäksi hän saa pelituntumaa Mestiksessä.

Kuinka paljon Jokereiden pelaajia on maajoukkueissa, ketkä ovat täten poissa harjoitusvahvuudesta?

Varmaan eri maiden maajoukkueisiin menee 7-8 pelaajaa, miehet ja alle 20-vuotiaat mukaan lukien. Tämän lisäksi sairaslistalla on pari pelaajaa. Tämä menee nykyään enemmän siten, että kun sarjat ovat käynnissä, niin harjoitellaan kovaa ja taukoajat ovat enemmän palauttavia ja lataavia jaksoja joukkueille.

Vaikuttaako suuri poissaolijoiden määrä joukkueen esityksiin, kun palataan liigapeleihin?

Ei se tietenkään paras mahdollinen tilanne ole, mutta se täytyy vain käsitellä. Me ei niin kauheasti varmaan jäällä tehdä hommia vaan enemmän jään ulkopuolella.

Nykyinen sopimuksesi päättyy tähän kauteen. Onko seura tai oletko itse asettanut mitään aikarajaa ensi kauden suunnitelmien lukkoon lyömisestä?

Ei ole mitään takarajaa, mutta mitä nopeammin asiat saadaan kuntoon, sen parempi kaikille. Eiköhän maaottelutauko ole myös näiden asioiden eteenpäinviemiselle hyvää aikaa.