Nashville Predators palasi voittokantaan lauantain NHL-kierroksella. Predators voitti kauden kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta oli hävinnyt sen jälkeen neljä peräkkäin ennen kuin kantrikaupungin pojat löivät Pekka Rinteen avustuksella Calgary Flamesin vieraissa 2-0.

Calgary vei kamppailun laukaukset nimiinsä 33-14, mutta kaukalon ykköstähdeksi valittu Rinne oli loistovireessä. Nollapeli oli suomalaiselle NHL-uran 21:s, mikä on sama kuin Nashvillen seuraennätys. Samaan on pystynyt Tomas Vokoun.

Rinne otettiin kaksi iltaa aikaisemmin Vancouverissa vaihtoon jo avauserän jälkeen Canucksin laitettua neljä kiekkoa ex-Kärpät-vahdin taakse.

Calgaryn Niklas Hagman seurasi pelitapahtumia katsomon puolelta. Teemu Laakso luuti puolestaan jälleen Nashvillen takalinjoilla. Laakso on pelannut kauden kaikissa seitsemässä ottelussa ja nyt hänellä on lisäksi yksi ´kilpailija´ vähemmän, kun Predators lähetti ruotsalaispakki Mattias Ekholmin loppukaudeksi Elitserienin Brynäsiin.

CALGARY – NASHVILLE 0-2 (0-0,0-1,0-1)

0-1 Niclas Bergfors (Jack Hillen, Brian McGrattan) 22:34
0-2 Sergei Kostitsyn (Craig Smith, Matt Halischuk) 54:36

Maalivahdit
CGY: Miikka Kiprusoff 14 laukausta/12 torjuntaa
NSH: Pekka Rinne 33/33
Niklas Hagman, Calgary ei kokoonpanossa
Olli Jokinen, Calgary 0+0, -1, 0, 4, 20:23
eemu Laakso, Nashville 0+0, +1, 0, 0, 9:32

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.