Miikka Kiprusoffista tuli torstaina Calgary Flamesin historian eniten voittoja kirjauttanut maalivahti. Kiprusoff pysäytti 35 laukausta, kun Calgary otti kauden avausvoittonsa kukistettuaan Montreal Canadiensin vieraissa 4-1. Ottelun voittomaali oli sopivasti suomalaisten käsialaa Niklas Hagmanin iskettyä 2-1 -osuman Olli Jokisen syötöstä.

Voitto oli tässä kuussa 35 vuotta täyttävälle Kiprusoffille 263:s Flames-paidassa. Hän ohitti tilastossa Mike Vernonin, joka torjui Calgarylle seuran historian toistaiseksi ainoan Stanley Cup -mestaruuden 1989.

– Tämä (ennätys) on iso juttu. Olen pelannut täällä pitkään. Kyse on voittamisesta. Tarvitsimme myös voiton tästä ottelusta, koska olimme aloittaneet kahdella tappiolla. Pelasimme tänään paremmin joukkueena, Kiprusoff kertoi Calgary Herald -lehdelle.

Torstain ottelu oli Kiprusoffille 484:s Calgaryn riveissä. Vernon pelasi 526 ottelua Flames-paidassa.

Kiprusoff siirtyi Calgaryyn marraskuussa 2003 ja auttoi heti seuraavana keväänä Flamesin Stanley Cup -finaaleihin. Työsulun jälkeisellä kaudella 2005-06 hänet valittiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

”Nautin yksityisyydestäni, täällä on asiat hyvin”

Kiprusoff on viihtynyt ja viihtyy edelleen Calgaryssa, jossa yksityisyyttään arvostava tähtivahti saa olla rauhassa.

– Nautin yksityisyydestäni. Täällä on asiat hyvin, koska pelaajia kunnioitetaan. Kukaan ei häiritse porttini ulkopuolella.

Kiprusoffin ilta ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kotiavauksessaan esiintynyt Montreal karkasi 1-0 -johtoon jo pelin toisella minuutilla Andrei Kostitsynin toimesta.

Montreal sortui kuitenkin myöhemmin avauserässä jäähyilyyn, minkä seurauksena Rene Bourque ja Hagman nostivat ylivoimamaaleillaan Calgaryn lopulliseen johtoon.

Calgaryn David Moss osui vielä ennen ensimmäistä taukoa ja Bourque viimeisteli loppunumerot toisessa erässä. Jokisen kaksi jäähyä ja Hagmanin yksi kakkonen aiheuttivat Flamesille vielä harmaita hiuksia, mutta vieraat kestivät Kiprusoffin johdolla vaikka Montreal vei päätöserän laukaukset nimiinsä 12-1.

//