Rauman Lukon SM-liigajoukkue vahvistaa hyökkäystään. Alkukauden KHL-seura Dynamo Rigaa edustanut Björn Melin liittyy raumalaisseuran miehistöön torstaina loppukauden kattavalla sopimuksella.

Urallaan Melin on pelannut pääosin Elitserienin HV-71:n miehistössä voittaen siellä kolme Ruotsin mestaruutta. 30-vuotias ruotsalaislaituri on viettänyt myös yhden kauden Malmön joukkueessa ja yhden kauden Pohjois-Amerikassa Anaheimin organisaatiossa, jossa tilille tuli kolme NHL-ottelua.

Viime kaudella Melin edusti KHL:n Neftehimikiä sekä Sveitsin liigan NLA:n Gotteronia.

Ruotsin maajoukkueissa Melin on ollut vakiokasvo jo nuoresta lähtien. Yhteensä hän on pelannut 36 poikien ja nuorten maaottelua sekä 54 aikuisten maaottelua. Melinin ainoat miesten MM-kisat vuonna 2006 päättyivät kultajuhliin.

Tyypiltään Melin on isokokoinen, nopea ja aktiivinen pelaaja, jonka pelitaito on avuksi myös ylivoimapelissä. Lukko odottaa hänen tuovan joukkueeseen kärkiosaamista sekä pelien ratkaisuhetkille, että kokonaisvaltaiseen pelaamiseen. Lisäksi hänen odotetaan tuovan joukkueeseen johtajuutta ja voittamisen kulttuuria.