Saku Koivu kunnostautui itselleen harvinaisemmassa puuhassa perjantai-illan NHL-avauksessa. Tehopisteet jäivät saalistamatta, mutta sen sijaan Koivu otti kaksi kahden minuutin rangaistusta.

Koivu koki, että 1-4-tappioon Buffalo Sabresia vastaan päättyneen ottelun kulmakivi oli juuri erikoistilannepelaaminen. Buffalo pelasi hyvää alivoimaa ja tehokasta ylivoimaa, kun taas Anaheimilla oli ongelmia molemmissa erikoistilanteissa.

– Kaikki maalit tehtiin siitä neljän viiden metrin säteeltä. Kun häviää yksi yhtä vastaan -taistelut noissa tilanteissa, niin todennäköisesti et voita ottelua. Otimme muutaman turhan jäähyn. Minun ensimmäinen tuli kampituksesta. Kun on ylivoimalla, niin nykysäännöillä tuollaisia pitäisi välttää, Koivu selvitti NHL-avauksen jälkeen.

– Aika pieniin asioihin ratkesi loppupeleissä. Erikoistilanteet ratkaisi sitten sen, että ei päästy taistelemaan näistä pisteistä tänään. Tuntui, että Buffalo oli vain terävämpi monissa pikkuasioissa. He ansaitsivat voittonsa, Koivu jatkoi.