HIFK:n superjunnu, maailmanmestari Mikael Granlund on ollut SM-liigan ykköstähti syksyn aikana. Nuori mies ei paljoa arkaile, vaan kieputtaa pisteitä illasta toiseen. HIFK-ikoni Mika Kortelainen tunnustaa Granlundin lahjat.

– Ei siinä ole yhtään liioittelua, vaan hän on niin hyvä kuin sanotaan. Se ei ole onnea illasta toiseen ja päivästä toiseen. Kyllä se on taitoa. Totta kai mukana on myös syntymästä saatua lahjakkuutta, Kortelainen tunnustaa Granlundin lahjat SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa.

”Kölliä” kuitenkin epäillyttää, miten Granlund pärjää NHL:ssä, jos ja kun mies sinne suuntaa tämän kauden jälkeen.

– Itseäni arveluttaa Grandlundin lähtö NHL:ään. Vertaisin häntä Saku Koivuun, joka Grandlundin tavoin tykkäsi pörrätä kulmissa ja haastaa, vaikka varsi on aika vähäinen. Sakuhan ei sillä tyylillä pystynyt tekemään uraa, vaan oli loukkaantuneena koko ajan, Kortelainen sanoi alkuviikosta Sonera Sport -tilaisuudessa.

– Juttelin aiheesta kerran Sakun Jukka-isän kanssa, joka kertoi Sakun joutuneen muuttamaan pelityyliään. Saku joutui tunnustamaan sen faktan, että jos 110 kiloa tulee 70-kiloista vastaan, ei siinä hyvin käy. Vaikka sitä yhdeksän kertaa kynäilee puolustajan, mutta sitten kymmenennellä kerralla osuu, niin sitten sattuu ja pahasti. Se minua arveluttaa, että kannattaako Grandlundin olla ihan noin rämäpäinen ja pelirohkea tuolla kulmissa, vaikka se hieno asia onkin, Kortelainen jatkaa.