Pata ei ollut perjantaina valttia Raumalla, sillä Ässät taipui Lukolle selvin lukemin 4-1. Ensi kertaa tällä kaudella Äijänsuon hornankattila oli täynnä ja raumalaisilla riittikin juhlittavaa, kun Lukko ratkaisi pelin kahden ensimmäisen erän pirteällä kiekollaan.

Ottelun avausnmaalin teki Mark Bomersback ylivoimalla jo kolmannella minuutilla ja sama mies teki viitisen minuuttia myöhemmin toisen maalin, kun Ässien maalivahti Antti Raanta ei pitänyt etukulmaa kiinni. Eero Elo siirsi kauden ensimmäisellä liigamaalillaan Lukon 3-0 -jontoon ja Ässät vaihtoi Raannan Juha Järvenpäähän.

Toisessakin erässä Lukko hallitsi ja Matt Generous ampui neljännen maalin. Lukon tuore ruotsalaishankinta Björn Melin saalisti illan toisen syöttöpisteensä. Tuomas Santavuoren kavennusmaali päätöserässä ei Ässiä liiemmin lohduttanut.

Kolme IS-tähteä sai Bomersback, kaksi tähteä kaksi maalia syöttänyt Kris Beech ja yhden tähden Elo.

Lukko – Ässät 4-1 (3-0,1-0,0-1)

2.13 1-0 Mark Bomersback (Kris Beech, Otto Honkaheimo) yv
8.42 2-0 Mark Bomersback (Kris Beech, Björn Melin)
17.25 3-0 Eero Elo (Jarkko Kauvosaari, Teemu Aalto)
35.20 4-0 Matt Generous (Björn Melin)
57.09 4-1 Tuomas Santavuori (Jesse Laaksonen, Aki Uusikartano)

Maalivahdit
Lukko: Mika Noronen 6+17+14=37
Ässät: Antti Raanta 14 (vaihto 20.00)
Ässät: Juha Järvenpää 11+4=15

Yleisöä 5010