Paluun kaukaloihin tehneen KalPan Sami Kapanen SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelussa. Tämä on haastattelun toinen osa, ensimmäisen osan pääset lukemaan tästä.

KalPa on aloittanut kautensa vahvasti kukistamalla sekä JYPin että Tapparan. Peli taitaa olla aika hyvin uomissaan?

No eihän se nyt vielä valmista ole missään nimessä, eikä tässä vaiheessa sellainen ole tavoitteenakaan. JYP-peliin olen tyytyväinen. Se oli meiltä tasapainoinen ottelu ja peli oli hyvin kontrollissa. Tapparaa vastaan me ei pelattu niin hyvin, mutta voitto on toki tärkein. Ei aina näin alussa voikaan olla ihan tasapainoista peliä, sillä joukkue kehittyy koko kauden.
Tekeminen on kuitenkin ylipäätään ollut ihan hyvällä tasolla.

Mitkä pelilliset asiat vaativat eniten kehitystyötä tässä vaiheessa kautta?

Kyllä meillä on selkeä suunnitelma omasta pelitavasta, mutta sen toteutus illasta toiseen on se suurin haaste. Meidän peli elää vielä liikaa ja aaltoilevia jaksoja on tässä vaiheessa kautta liian paljon. Me halutaan kontrolloida peliä ja me halutaan olla se osapuoli, joka määrittelee pelin tahdin.

KalPassa puhaltaa siinä mielessä uudet tuulet, että Pekka Virta on vaihtanut Turkuun ja päävalmentaja on ainakin liigatasolla kokematon Tuomas Tuokkola. Onko valmentajanvaihdos tuonut jotain uutta KalPan pelitapaan?

Toki meidän pelissä on paljon samaa kuin Virran aikana, eikä me edes haluta mennä ääripäästä ääripäähän. On me tuotu kuitenkin myös nopeita lähtöjä ja pyritään hyökkäyspäässä ehkä vähän hanakammin maalille.

Alku on siis kuten sanottua ollut KalPalle lupaava, mutta toki matka on pitkä. Mikä on KalPan tavoite liigassa tällä kaudella?

Me on julkisesti kerrottu tavoitteeksi halu menestyä mahdollisimman hyvin. Pronssipelejä me on jo muutamana vuotena pelattu. Runkosarjassa halutaan saada hyvät lähtökohdat pudotuspeleihin ja varmasti kaikki muutkin sinne kuuden joukkoon tähtää.

Sitten kun pelataan playoffseja, niin toki aina haluaa mitaleille ja sitten kun on välierissä, niin haluaa loppuotteluun. Kun finaalit on käsillä, niin vain mestaruus kelpaa. Niin se menee. Katsotaan sitten, mihin meidän rahkeet lopulta riittää. Itse olen tehnyt kahden vuoden sopimuksen ja kyllä haluaisin urani aikana vielä voittaa Suomen mestaruuden.

Niin palasit siis välivuoden jälkeen takaisin kaukaloon. Mikä motivoi vielä hyppäämään kaukaloon?

Kilpailuvietti vain yksinkertaisesti alkoi pukata läpi. Myös kroppa tuntui hyvin levänneeltä yhden välivuoden jälkeen. Siinä oli silloin aiemmin kroppa kovilla ja paljon kolhuja. Silloin tuntui hyvältä päätökseltä lopettaa ja syyskaudella olikin todella mukavaa olla vain katsojana.

Sitten keväällä alkoi mieli halajamaan takaisin jäälle auttamaan omalla panoksella kavereita. Halua ja intohimoa on yhä. Huilivuosi teki sekä kropalle että yläkopalle hyvää. Sitten lopulta päätös paluusta oli helppo.

Lue Sami Kapasen haastattelun ensimmäinen osa tästä.

//