Paluun kaukaloihin tehneen KalPan Sami Kapanen SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelussa. Tämä on haastattelun ensimmäinen osa, toisen osan pääset lukemaan tästä.

Teillä oli harjoituskaudella European Trophyn pelejä iso kasa. Minkälainen kokemus se oli ja miten se valmisti SM-liigakauteen?

Europelit antoi hyvän lähtökohdan kauteen. Me saatiin paljon kovia matseja ja paljon itseluottamusta. Ilmapiiri on joukkueessa todella hyvä. Varsinkin nuorille pelaajille euro-ottelut olivat varmasti tärkeitä, sillä päästiin pelaamaan tshekkejä, ruotsalaisia ja muita vastaan. He saivat niistä paljon tärkeää kokemusta ja näkivät, missä mennään kansainvälisellä tasolla.

Samalla he näkivät myös, miten pelillisesti ottelut eroaa kansainvälisesti. Muutenkin olihan pelit hieman erilaisia kuin aina pelata harjoituskaudelta asti näitä samoja suomalaisia jengejä vastaan.

Minkälainen paukku europelit olivat taloudellisesti? Matkoja tuli varmasti paljon, joten jäikö KalPa euroseikkailusta plussalle vai mentiinkö miinukselle?

Tottakai kuluja tuli varsinkin matkoista, kun reissattiin Keski-Eurooppaan ja Ruotsiin. Kuluja siis tuli enemmän kuin jos olisi pelattu harjoituspelejä Suomessa. Kuitenkin minun ymmärrykseni mukaan saatiin tehtyä plusmiinusnolla-tulos European Trophysta. Kuopiolaiset ottivat euro-ottelut hyvin vastaan ja saatiin paljon katsojia halliin. Sitä kautta tulojakin siis tuli. Ei ne pelit siis missään nimessä rasite ollut KalPalle.

Entä tulevaisuus? Tähyääkö KalPa euroliigaan, jos sellainen joskus laitetaan pystyyn?

Kyllä me halutaan olla ajan hermoilla. Varmasti ollaan European Trophyssa myös ensi vuonna mukana. Tietysti tässä vaiheessa kukaan ei tiedä, minkälainen Euroopan liiga voisi olla, mutta ei me haluta mitään sulkea pois. Yritetään pysyä ajan hermoilla ja pitää silmät auki.

Sinun itsesi lisäksi KalPasta löytyy konkariosastolta muun muassa Jukka Hentunen, mutta keneltä nuoremmalta kaverilta odotat nousua parrasvaloihin?

Tuomas Kiiskinen ja Sakari Salminen ovat ehkä jo nousseet sinne parrasvaloihin, mutta heidän lisäkseen odotan Iiro Pakariselta isoja asioita. Hänellä on loistava laukaus ja fyysiset ominaisuudet huippuluokkaa.

Missä vaiheessa KalPan joukkueen rakennus on? Onko kesken kauden mahdollista nähdä Kuopiossa uusia kasvoja?

Kyllä voidaan sanoa, että meidän paketti on hyvin kasassa. Pääasiassa vahvistuksille ei ole tarvetta, mutta toki jos jotain mullistavaa tapahtuu, niin voi olla, että meidän on sitten pakko reagoida. Tällä hetkellä meillä on Kalle Kerman ja Matti Koistinen vielä sairastuvalla ja kun heidät saadaan mukaan, niin meillä on todella hyvä joukkue koossa.

Lue Sami Kapasen haastattelun toinen osa tästä.

//