Pelicans-hyökkääjä Iikka Kangasniemi osasi odottaa itseltään vahvaa kautta. Juonikas Kangasniemi murtautui Liiga-kartalle toden teolla viime kaudella.

22-vuotias Kangasniemi oli pelannut Liigassa vain 39 ottelua ennen kauden 2016-2017 alkua. Pienikokoinen laitahyökkääjä aloitti syksyn rytinällä takoen pisteitä kovaan tahtiin.

Kangasniemi uurasti runkosarjassa 47 ottelua keräten hyvät tehot 10+29=39.

– Viime kaudesta jäi erittäin hyvä maku omalta osalta. Sain pelata omilla vahvuuksillani juuri niin kuin ennen kauden alkua ajattelinkin. Pari loukkaantumista tuovat pienen miinuksen, mutta niistä on selvitty, ja ei auta kuin jatkaa ensi kaudella samalla lailla. Pitää sitten ensi kaudella rikkoa tuo 40 pisteen raja, Kangasniemi kertoo seuransa verkkosivuilla.

Liigassa Bluesin paidassa debytoinut ja vuosi sitten Pelicansiin siirtynyt Kangasniemi osasi ounastella pärjäävänsä hyvin.

– Ei tuo pistemäärä itse asiassa mua yllättänyt. Tiesin, että pystyn pelaamaan noin hyvällä tasolla. Pisteitä olisi voinut tulla vieläkin enemmän, jos olisin onnistunut omissa paikoissa vähän tehokkaammin, Kangasniemi analysoi.