Suomalaisten kiekkoseuraajien parissa suosiota kerännyt dokumenttisarja NHL Without a Map (NHL WAM) palaa ruutuun viidennen kauden jaksoin. Uusi kausi lähti liikkeelle tänään tiistaina 18. huhtikuuta.

NHL WAM:in takaa löytyy kaksikko Juhani Putkonen ja Juho Manninen, joiden mukaan tuleva kausi on täynnä yllätyksiä.

– NHL WAM:in tyyli on mennyt vähän ehkä hassuttelevammaksi kuin ennen. Lisättiin tuotantoon vähän yllättävyyttä. Kova luotto on, että katsojat tykkäävät, Putkonen kertoo.

Vaikka muutoksia on luvassa, pysyy yksi asia kuitenkin samana: Putkonen ja Manninen esittävät yhä tuoretta ja omalaatuista näkökulmaa kiekkoympyröihin virallisten haastattelujen sijaan.

– Pelaajat tarjoavat hauskoja kommentteja ja juttuja kuten aikaisemminkin. Esimerkiksi Patrik Laine ja Sebastian Aho heittäytyivät kuvauksiin oikein kunnolla mukaan, Putkonen vinkkaa.

Kaksikko kävi myös muun muassa Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjän Leo Komarovin kotona.

– Mielenkiintoinen sarja, koska jätkät pääsevät aika läheltä seuraamaan asioita. He ovat hyviä tyyppejä, ja hyviä juttuja riittää, Komarov kehaisee.

– Se on ihan mielenkiintoista pelaajillekin, kun ei tarvitse olla niin virallisesti, vaan mennään enemmän hauskan kautta.

Sarja pyörii yksinoikeudella NordicBetin sivuilla.

NHL Without A Mapin 5. kauden ensimmäinen jakso löytyy täältä.