© Kuva: Getty Images

Suomalaistorjujaa kaavaillaan NHL:n parhaaksi maalivahdiksi – ”Hänen nimensä kuuluu Vezina-keskusteluihin”

Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask on kaikessa hiljaisuudessa kantanut huikeilla otteillaan alisuorittaneen joukkueensa mukaan pudotuspelitaisteluihin. Raskia on alettu jopa kaavailemaan NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-palkinnon ehdokkaaksi.

ESPN:n toimittaja Joe McDonald uskoo, että Boston ei olisi mukana pudotuspeleissä ilman Raskin häikäiseviä otteita. Tällä kaudella torjuntaprosentilla 91,2 torjunut Rask on saanut suuren vastuun Bostonin maalilla, koska joukkueen kakkos- ja kolmosvahdin taso ei ole lähelläkään NHL:n vaatimaa tasoa.

– Ilman Tuukka Raskia Boston Bruins ei olisi mukana taistelemassa pudotuspelipaikasta. Bostonin varamaalivahdinpaikka on käytännössä olematonta. Sen takia Rask on joutunut kantamaan joukkuettaan eteenpäin, kertoo McDonald ESPN:n mukaan.

ESPN:n artikkeli käsitteli NHL:n aliarvostetuimpia pelaajia, mutta tähtistatuksen NHL:ssä ansainnut Rask tuskin kuuluu aliarvostetuimpien pelaajien joukkoon. McDonaldin mukaan suomalaistorjuja ei saa tähtistatuksesta huolimatta ansaitsemaansa huomiota NHL:ssä.

– Hänen nimensä kuuluu Vezina-keskusteluihin. Bostonilla on 11 ottelua jäljellä varmistaa pudotuspelipaikka ja he tarvitsevat Raskia saavuttaakseen paikkansa siellä, McDonald kommentoi.

Rask on pelannut tällä kaudella 56 ottelua, eikä hänen työmäärä ole vähenemässä, koska useiden raporttien mukaan suomalaistorjuja tulee pelaamaan Bostonin ensi yön ottelun Toronto Maple Leafsia vastaan, kuin myös ylihuomenna pelattavan Ottawa Senators -ottelun.

Keuliko ESPN:n toimittajalla?

Realistisesti ajateltuna Raskin Vezina-haave on vielä todella kaukainen, koska NHL:n parhaimmilla maalivahdeilla torjuntaprosentti on jopa lähemmäksi 93:a. Vezina-palkintoa ei ole NHL:ssä voitettu yli 14 vuoteen alle 92:n torjuntaprosentilla, joten Raskin mahdollisuuksia voittoon voidaan pitää äärimmäisen pieninä.

Jos NHL:n paras maalivahti on torjuntaprosenttitilaston 21:s, voidaan koko palkinnon tarkoitus kyseenalaistaa.

Raskin ja Bostonin tämän kauden ailahtelevaisuus voi koitua suomalaismaalivahdin kohtaloksi NHL:n parhaan maalivahdin palkinnon taistelussa. 30-vuotiaalla Raskilla on paha tapa pelata häikäisevä ottelu, mutta silti päästää yksi tai kaksi helppoa maalia ottelussa.

Kaikki kunnia Raskille, mutta parempiakin vaihtoehtoja varmasti on, kuten mm. Sergei Bobrovsky, Carey Price, Devan Dubnyk tai Braden Holtby.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

 • Mikko Saarinen

  Pricella ei ole kyllä mitään asiaa tähän keskusteluun. Loppukausi näyttää onko voittaja Dubnyk vai Bobby.

  • Pena123

   Taitaa Dubnykin mahdollisuudet olla kohta jo menneet. Tilastot pudonnut rankasti alkukauden sensaatiosta. Jos Minnesotan peli vielä kääntyy, niin ehkä jotain saumaa. Jos ei johda tilastoja, niin pitäisi ainakin nostaa tasoaan loppukautta kohti. Tällä hetkellä valinta olisi itsestään selvä.

   Raskin voi unohtaa tämän kauden osalta. Rask ei pelaa elämänsä parasta kautta ei edes ajanjanksoa. Tänä vuonna ei todellakaan taistele Vezinasta.

   • Mikko Saarinen

    Eikä Cam Talbotia voi unohtaa, ollut omaan normaalitasoonsa nähden aivan loistava tällä kaudella.

    • Pena123

     Miksei voi unohtaa? Ei ole kymmenen sakissa torjuntaprosentissa eikä päästettyjen keskiarvossa. Voitot kertoo siitä miten hyvin Connor ja joukkue on pelannut. Nollapelit ihan jees.

     Vezina ei ole mikään tsempparipalkinto parhaasta kehityksestä. Se menee sille joka on NHL:n paras (yleensä tilastojen valossa), ja se ei ole Talbot.