Boston Bruinsin David Pastrnak oli yksi alkukauden suurimmista NHL-nimistä, kun nuori tshekiläishyökkääjä johti jopa koko sarjan maalipörssiä kauden alkuviikkoina.

Ensimmäiseen 26 otteluun Pastrnak takoi peräti 19 osumaa.

– Hänellä oli tulinen alku. Uskon, että kaikki tajusivat, ettei hän pysy sellaisessa tahdissa koko vuotta, Bostonin valmentaja Claude Julien totesi suojatistaan Boston Heraldille.

Samaan tahtiin kukaan tuskin odottikaan Pastrnakin jatkavan, mutta edelliseen 15 otteluun tshekkiläinen ei ole tehnyt yhtä ainoata osumaa, mikä on raju pettymys.

Toki Pastrnak kerää mukavasti syöttöpisteitä, mikä nostaa hänet joukkueensa toisiksi parhaaksi pistemieheksi Brad Marchandin jälkeen. Hetken loukkaantuneenakin ollut Pastrnak on nakuttanut 41 otteluun pisteet 19+14=33.

– Maalit eivät tule yhtä helposti, mutta nuorten jätkien täytyy oppia käsittelemään näitä tilanteita. Heitä täytyy rohkaista tai ehkä näyttää joitain juttuja.

– Ei voi sanoa, että olisimme pettyneitä, koska emme ole. Hän on edelleen tuottelias, hän työskentelee kovaa ja kilpailee lujasti. Joskus maalittomat putket ovat osa peliä, Julien totesi.