Montreal Canadiens on pelannut vahvan alkukauden. Joukkueen kapteeni Max Pacioretty avasi SuomiKiekko-sivustolle syitä sille, miksi peli on sujunut.

Olette keikkuneet koko kauden Atlantin divisioonan kärjessä. Kuinka tyytyväinen olet joukkueen työmoraaliin alkukaudella?

– Työmoraalimme on ollut toistaiseksi loistava. Me haluamme pitää sitä yllä, sillä kun luistamme siitä, niin ajaudumme vaikeuksiin. Työmoraali on hyvä sana, koska se kuvastaa joukkueen luonnetta ja olemme ylpeitä siitä. Kun meillä on hyvä yritys päällä, luistelemme hyvin ja joukkuettamme on vaikea hallita.

– Kun luistamme siitä, kolahtaa omissa. Rakastan sitä, miten olemme pelanneet toistaiseksi, mutta meidän on tehtävä töitä pystyäksemme ylläpitämään saman tarmokkuuden kauden loppuun.

Kun joukkue kärsi joulukuun alussa nipun loukkaantumisia (Alex Galchenyuk, David Desharnais ja Greg Pateryn), olivat ensimmäiset asiantuntijat valmiita kuoppaamaan kautenne. Joukkue on pelannut, kuin niitä ei olisi tapahtunutkaan. Mitä se kuvastaa joukkueen luonteesta?

– Joukkueen kemia on loistava niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. En ole koskaan pelannut joukkueessa, jossa on niin läheinen nippu pelaajia. Me hengailemme yhtenään kaukalon ulkopuolella. Perheet, vaimot ja lapset ovat läheisiä ja kaikki palaset ovat loksahtaneet oikeille paikoille.

– Siitä on annettava kiitos läpi koko organisaation ylhäältä alkaen. Olkoon kyseessä joukkueen omistaja, toimitusjohtaja, valmentajat, liiderit tai kaverit, jotka auttavat varusteiden kantamisessa, niin kaikki kuuluvat yhteen perheeseen. Se tuntuu tulevan luonnollisesti, sillä me tiedämme, että kaikilla, joilla on jotain tekemistä tässä pukukopissa, on oikea ajatusmaailma ja se auttaa meitä voittamaan pelejä.

Lue myös Paciorettyn kommentit Canadiensin suomalaistulokkaasta Artturi Lehkosesta tästä (osa 1) ja tästä (osa 2).