Maanantaina esille tuli mielenkiintoisia uutisia, kun sekä Sebastian Aho että Patrik Laine nimettiin mukaan Leijonien joukkueeseen 11.2. ja 13.2. Ruotsissa pelattavia kahta EHT-ottelua varten.

Nuorten MM-kisoissa kovaa jälkeä tehneestä kaksikosta Ahoa on viety jo kovaa vauhtia kohti kevään miesten MM-kisoja, minne hän hyvin todennäköisesti myös lähtee.

Mutta myös Laine ja Jesse Puljujärvi ovat pyörineet keskustelussa mukana.

Aho ja Laine pääsevät näyttämään osaamistaan Leijonien ryhmässä, mikä on yleisteemaltaan varsin kokeilupainotteinen. Mukana on paljon rajatapauksia ja aivan niistä viimeisistä MM-kisapaikoista taistelevia pelaajia.

Ruotsi-pelit ovat molemmille hyviä mittareita siitä, että missä valmiustaso etenee tällä hetkellä kovien miesten pelien osalta.

Ahon kohdalla tämän suhteen ei ole niin paljoa jännitettävää, mutta Laineen osalta on hieno nähdä se, että miten hyvin hän pystyy pelaamaan omaa peliä noissa ympyröissä. Nuorten MM-kisoissa viimeiset ratkaisupelit olivat vaatimustasoltaan erittäin kovia ja niissä parhaiten pärjäsivät juuri Aho ja Laine.

Yhdeksään peliin nuorten MM-kisojen jälkeen Laine on paukuttanut Liigassa tehot 5+6=11 ja hän on ollut Tapparan näkyvimpiä hahmoja. Aho taas on ollut kokonaisvaltaisesti, yllätys, yllätys, Kärppien parhaita pelaajia nuorten kisojen jälkeen.

Jo tätäkin kautta maajoukkuekutsut ovat hyvin perusteltuja, mutta ne ovat todella mielenkiintoisia. Mitä he Ruotsi-peleissä pystyvät näyttämään?

Ahon hyvin kypsästä monipuolisesta pelaamisesta on varmasti Leijonille apua, mutta keväällä on varmasti vaikea sanoa ei Laineen maalintekopotentiaalille.

Näiden poikkeuksellisten pelaajien taivalta kevään aikana on ilo seurata. Vielä kun heitä voi täällä Suomessa seurata livenä paikan päällä. Ensi kaudella onkin sitten vaikeampaa.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen