OULU. Porin Ässät on ollut tuoreeltaan varsin hyvässä vireessä Liigassa, vaikka se torstaina kokikin tappion Kärpille Oulussa.

Meneillään on ollut hieman uusi aikakausi, sillä viikko sitten Ässät päätti siirtää päävalmentajana toimineen Pekka Rautakallion sivuun ja nimitti uudeksi luotsiksi Mikael Kotkaniemen.

Ensimmäiset hetket muutoksen jälkeen ovat Kotkaniemen mukaan sujuneet oikein hyvin.

– Mun mielestä nämä seitsemän päivää tässä ovat olleet hyvät seitsemän päivää. Ei ole missään vaiheessa pitänyt puuttua joukkueen ilmeeseen tai mihinkään intohimotilaan sun muuhun. Se on ollut hyvällä tasolla. Pikku hiljaa mennään eteenpäin, Kotkaniemi miettii SuomiKiekko-sivustolle.

Ässät ehti ottaa voiton niin Lukosta kuin KalPasta Kotkaniemen ensimmäisissä peleissä patapaitojen penkin takana. Torstaina Oulussa pienet virheet olivat maksamassa voittoa, kun Kärpät oli porilaisia parempi lukemin 4-2.

– Tiedettiin, että tullaan kovaan paikkaan. Yksi Euroopan parhaista seurajoukkueista vastassa kuitenkin. Ensimmäisessä erässä ehkä vähän ihmeteltiin ja tuli pari merkkausvirhemaalia. Toisessa erässä päästiin sitten erittäin hyvin peliin mukaan ja siinä olisi voinut pelinkulku muuttua, jos oltaisiin 2-2-maali saatu tehtyä. Kolmannessa erässä oli tarkoitus jatkaa vielä paineistamista ja saada sitä kautta riistokiekkoja, mutta harmillisesti sitten tuli Kärppien kolmas maali ylivoimalla. Se vähän lamaannutti meitä kymmeneksi minuutiksi. Mutta mikä on aina hyvän joukkueen merkki, niin ei jätetty hommia kesken, vaan pelattiin loppuun asti.

Ilme olikin Kotkaniemen mukaan jälleen hyvä.

– Siihen pystyy olemaan tyytyväinen ja se on kuitenkin arvomaailmajuttu. Sen ilmeen pitää olla joka pelissä kovaa luokkaa, että pysytään katsomaan toisiamme silmiin. Se, että pelataan loppuun asti, kantaa kyllä pitkässä juoksussa.

Nyt päävalmentajan roolissa, onko jotain asioita mitä haluat muuttaa tai missä haluat nähdä muutosta?

– Kun tässä pelataan niin tiiviillä tahdilla, niin haastavaa se on, mutta haluaisin vähän nopeuttaa tuota meidän pelaamista. Se kuitenkin kuuluu Ässien identiteettiin ja brändiin se nopea pelaaminen. Siihen pitää sitten saada lainalaisuuksia mukaan, että miten sitä pelataan, Kotkaniemi tuumaa jatkaen.

– Mutta ei tässä kauheasti kannata alkaa sörkkiä. Otetaan se, mikä meillä tuolla on, ja yritetään vähän viilata sitä.

Ässät taistelee tällä hetkellä kovasti viimeisistä pudotuspelipaikoista. Tällä hetkellä se on kymmenentenä olevaa Sportia neljä pistettä perässä, toki kaksi peliä vähemmän pelanneena.

Silti liian pitkälle Kotkaniemi ei halua katseiden menevän.

– Pitää mennä peli kerrallaan. Turha miettiä yhtään sen enempää että mitä keväällä tapahtuu tai mitä ensi viikolla tapahtuu. Täytyy miettiä vain huomista.

– Täytyy jatkaa arjessa elämistä ja huippuammattilaisena elämistä. Arjesta se pelaaminen kuitenkin siirtyy sinne peleihin. Läsnäolon täytyy olla vankkaa ja tekemisen tason täytyy olla korkealla. Sitä kautta se sitten siirtyy sinne pelaamiseen.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen