OULU. CHL:n eli Mestarien liigan finaalissa kohtaavat tänä vuonna Kärpät ja Frölunda, joista jälkimmäisenä mainittu oli viimeisessä vaiheessa mukana myös viime kaudella.

Silloin Frölunda tiputti juuri Kärpät välierissä jatkosta. Finaalissa se otti kuitenkin turpiinsa, kun Luulaja nappasi mestaruuden.

Tällä kertaa kysymys onkin se, että onko nyt Kärppien vuoro alistaa vai joko Frölunda pystyy ottamaan ykköspaikan?

– Totta kai olemme tyytyväisiä siitä, että olemme tässä tilanteessa taas kuten viime vuonna. Mutta tänä vuonna haluamme pystin mukaamme, Frölundan kapteeni ja Ruotsin maajoukkueesta hyvin tuttu Joel Lundqvist mietti Ouluun saapumisen yhteydessä.

Viime aikoina Ruotsissa Frölundan otteet ovat jättäneet ilmoille kysymysmerkkejä. Silti se on edelleen SHL:ssä toisena Skellefteån jälkeen.

– Emme sinänsä liikoja mieti sitä, että miten viime viikot ovat menneet kotoisessa sarjassamme. Meillä on hyvä luotto joukkueeseemme ja tässä on hieno mahdollisuus edessä finaalissa, Frölunda-luotsi Roger Rönnberg mietti.

– Totta kai tiedämme sen, että vastassa on hyvä joukkue. Mutta tämä on oikein hyvä tilaisuus meille. Mielestäni lähtökohdat ovat ihan täysin 50-50, Rönnberg jatkoi.

Molemmat Rönnberg ja Lundqvist tiedostavat hyvin sen, että minkä tason haaste tiistaina on heille asettumassa vastaan.

– Täällä CHL:ssä joukkueet pelaavat hieman erilaista jääkiekkoa ja se vaatii aina sopeutumista. Myös Kärppien kohdalla meidän pitää katsoa asioita läpi ja tehdä nopeasti tarvittavia viilauksia. Se on erittäin tärkeässä asemassa, Rönnberg miettii lähtökohtia.

– Kärpät on hyvä joukkue, kurinalainen sellainen. Heillä on vahva rakenne pelissään ja meidän pitää olla hyvin keskittyneitä ja valmiita, kun lähdemme heitä vastaan pelaamaan. Ja meidän pitää pystyä pelaamaan vahvasti koko 60 minuuttia, Lundqvist puolestaan tuumasi.

Viime vuonna varsinkin toinen välieräottelu Oulussa Kärppien ja Frölundan välillä oli luistelutemmoltaan ja intensiteettitasoltaan yksi parhaista mitä Kärpillä oli koko viime kaudella. Siinä painoarvoa on myös sen suhteen, että Kärpät kuitenkin pelasi esimerkiksi keväällä finaaleissa ja otti mestaruuden kotoisessa Liigassa.

Näitä samoja elementtejä pelin suhteen tullaan varmasti näkemään myös nyt Lundqvistin mukaan.

– Tiedämme sen, että myös meillä on hyvä joukkue ja pitää vain pystyä tuomaan niitä asioita jäälle, mitä haluamme tuoda. Yritämme pelata kovatempoista kiekkoa varmasti.

Kärppien ja Frölundan välinen CHL-finaali alkaa tiistaina Oulussa kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen