Liiga julkaisi ensi kauden otteluohjelmansa.

Kun mukana on ensimmäistä kertaa 15 joukkuetta, on se vaatinut melkoisesti muutoksia systeemiin.

Suurimmat muutokset ovat maaottelutaukojen poistuminen ja Liigajoukkueiden jako yhtensä viiteen eri lohkoon.

Lohkot ovat seuraavat:

Liigan lohkojako on seuraava:

TPS, Lukko, Ässät
HIFK, Blues, HPK
Tappara, Ilves, Sport
Kärpät, JYP, KalPa
Pelicans, KooKoo, SaiPa

Jokainen joukkue kohtaa kunkin lohkotoverinsa kuusi kertaa – kolmesti kotikentällä, kolmesti vieraskentällä. Liigassa ei ole aiemmin ollut samanlaista järjestelyä. Runkosarja käsittää 60 ottelua per joukkue. Valintakierros eli niin sanottu ”Tammikuun tasaus” poistuu.

Merkittävä uudistus on myös maaottelutaukojen rajoittuminen yhteen. Se osuu marraskuun ensimmäiselle viikolla, jolloin järjestetään miesten maajoukkueen Euro Hockey Tour -sarjan kotoinen Karjala-turnaus.

Liigaa ei kuitenkaan pelata muidenkaan EHT-turnausten aikana päivinä, jolloin Leijonat pelaa. Vaikka taukoja ei ole enää kuin yksi, kaikki liigapelaajat ovat koko EHT:n ajan Leijonien käytettävissä. Liigajoukkueet vain pelaavat sitten kotvan ilman maajoukkuemiehiään.

– Halusimme helpotusta ottelutahtiin. Siksi otamme käyttöön uusia ottelupäiviä. Olemme Jääkiekkoliitolle kiitollisia, kun se on suhtautunut tarpeeseemme ymmärtäväisesti ja tehnyt uudistuksen mahdolliseksi. Sama pätee Pelaajayhdistykseen. Uusien ideoiden toteuttaminen vaatii aina yhteistyötä, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kiittelee.

Osa ottelutahdin helpottamisesta on tapaninpäivän hyödyntäminen. Silloin pelataan tuhti seitsemän kamppailun kierros. Lisäksi jokainen joukkue pelaa tulevalla sesongilla yhden ottelun sunnuntaina.

– Sillä haluamme huomioida koko katsojakuntamme. Sunnuntait ovat mieluisia ottelupäiviä eritoten lapsiperheille, Järvelä muistuttaa.

Vaikka Tammikuun tasaus poistuu tarjottimelta, runkosarjassa nähdään aiempaa enemmän joukkueiden kohtaamisia perättäisinä päivinä.

– Sekä seuroilla että katsojilla on niistä hyviä kokemuksia. Niissä pääsee syntymään pientä pudotuspelimentaliteettia. Heti alussa on KooKoon ja SaiPan sellainen kohtaaminen, Järvelä sanoo.

Runkosarja alkaa syyskuun 11. päivä ja päättyy kymmenes päivä maaliskuuta. Pudotuspeleihin pääsee kymmenen parhaiten runkosarjassa sijoittunutta ja ne alkavat sijoille seitsemän–kymmenen päätyneiden välisellä kierroksella. Ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta edetään jatkoon kahdella otteluvoitolla, muilta kierroksilta neljällä. Pronssimitalit ratkaistaan yksittäisellä ottelulla.

Viimeinen kamppailu Suomen mestaruudesta eli finaali alkaa perjantaina 15. päivä huhtikuuta.

Liigan koko otteluohjelma näkyy tästä.

(Lähde: Liigan tiedoite)