Jokerit julkaisi keskiviikkona illalla vastineen Ilta-Sanomissa esille nostettuun uutiseen, jonka mukaan Jokerit olisi ajautunut pahoihin palkanmaksuongelmiin siitä syystä, että sen pankkitoiminta Suomessa Nordean kanssa olisi keskeytetty.

– Toisin kuin IS uutisessaan väittää Jokereiden ja Nordean välistä maksuliikennettä ei ole keskeytetty. Jokerit neuvottelee pankkien kanssa asiasta. Samaisessa IS:n alkuperäisessä uutisessa väitetään, että Jokerit on järjestänyt keskiviikkona ylimääräisen yhtiökokouksen maksuliikenteen keskeytymisen vuoksi. Myöskään tämä väite ei pidä paikkaansa. Jokereilla ei ollut ylimääräistä kokousta, vaan jo pitkään sovittuna ollut tavanomainen hallituksen kokous, Jokereiden tiedotteessa käydään läpi.

Yhdeksi syyksi ongelmiin Ilta-Sanomien alkuperäisessä uutisessa nostettiin se, että Jokereiden omistajakuvioissa mukana oleva Arkadi Rotenberg on EU:n pakotelistalla, mikä vaikuttaa pankkitoimintaan.

– Jokerit haluaa selventää, että Jokereiden pääomistaja on 51 %:lla Harry Harkimo eikä kukaan Jokereiden vähemmistöosakkaistakaan ole Euroopan Unionin pakotelistalla, tiedotteessa sanotaan suoraan.

Joko tiedote löytyy täältä.

Ilta-Sanomien alkuperäinen uutinen puolestaan löytyy täältä.