OULU. Lauantain pudotuspelikierroksen jälkeen Kärppien ja SaiPan sarjassa oltiin tasatilanteessa 1-1, kun SaiPa oli hurmiomaisen alun myötä ottanut voiton kotiluolastaan Lappeenrannasta.

Kyseisessä pelissä Tomi Karhunen pommitettiin pois Kärppien tolppien välistä ja tilalle asteli Iiro Tarkki.

Tarkille tuli hieno näyttöpaikka tiistaina, kun hän sai jatkaa maalilla sarjan kolmanteen otteluun.

Sen näyttöpaikan hän käyttikin mainiosti hyväkseen, kun tuloksena oli nollapeli ja voitto Kärpille lukemin 1-0.

Näyttämisen halu oli Tarkilla kova, mutta myös reallisuus oli vahvasti läsnä.

– Silloin kun sanottiin, että pelaan tänään, niin toki siinä tuli sellainen olo, että täytyykin pelata hyvin. Kun saa näyttöpaikan, niin se on pakko käyttää silloin, Tarkki tuumasi SuomiKiekko-sivustolle kamppailun tauottua.

Maalivahdin näkökulmasta kamppailu oli ilmeeltään hyvin sopiva Tarkille, joka nappasi nollapelin yhteensä 22 torjunnan myötä.

– Siellä oli ihan kiva pelata tänään, kun joukkue puolusti todella hyvin. Saivat hyvin peitettyä ne vedot mitä vastustaja hakee viivasta esimerkiksi ylivoimalla. Eikä nyt tullut hirveästi esimerkiksi maskin takaa kuteja, mistä on puhuttu. Niissä kuitenkin pitää olla tarkkana, koska siellä on hyviä äijiä viivassa laukomassa.

– Saatiin ne pois ja ei muutenkaan kovin paljoa maalipaikkoja annettu. Silloin tällöin tuli muutama helpohko laukaus, joiden kautta pääsi ihan hyvin mukaan tuohon rytmiin.

Samalla kannalla oli Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki, joka antoi myös kiitosta Tarkin suuntaan.

– Puolustettiin paljon paremmin, autettiin Iiroa ja hän oli varma tuolla maalissa, Marjamäki tokaisi.

Eikä nollapeli kovin pahalta Tarkille maistunut.

– Ylipäätänsä tuntui hyvältä se, että pääsi pelaamaan ja vielä sitten nollapeli. Voittoa lähdettiin hakemaan ja vielä nollapeli, niin on se kyllä hienoa. Toivottavasti saa torstaina pelata, niin saisi hyvän rytmin päälle, Tarkki heitti pienen toiveen mukaan.

Nopeasti Tarkki sai huomata eroavaisuuksia runkosarjapelien ja pudotuspelien välillä, varsinkin pienissä yksityiskohdissa esimerkiksi henkisen pelin suhteen.

– Pudotuspelit kun alkavat, niin siellä tullaan vähän enemmän tahallaan painimaan maalin eteen ja tullaan mailan kanssa tökkimään. Tulee myös huutelua vaihtoaitiosta, kun menee ohi mainoskatkolla. Onhan se vähän erilaista kuin runkosarjassa.

Nopeasti Tarkilla katseet kääntyivät jo kohti torstaita ja sarjan jatkoa.

– Tämä oli vain yksi ottelu ja nyt sarja on 2-1. Ei tuohon hirveästi voi jäädä roikkumaan ja tuudittautumaan. Tuossa on kuitenkin vielä muutama peli jäljellä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen