OULU Tiistain liigakierroksella nähtiin oikein mainio kiekkovääntö moneltakin eri saralta Oulussa, kun vastakkain olivat Kärpät ja SaiPa, jotka olivat muun muassa nokittain viime keväänä välierissä.

Joukkueet ovat tulleet hyvin tutuksi myös muun muassa Mestareiden liigan puolella. Yleiskuvallisesti jokainen kohtaaminen onkin ollut täynnä oikein hyvää kiekkoa, niin myös nyt.

Ilmeeltään ja sisällöltään peliä pystyikin kuvaamaan hyvin pudotuspelimäiseksi, mikä allekirjoitettiin molempien joukkueiden riveistä.

– Oli laadukas ja kova kamppailu ja jätkät olivatkin kyllä poikki tuon jälkeen, mutta tätä tämä tulee olemaan. Kaksi viimeistä erää olivat mun mielestä hyviä meiltä, kun taas ensimmäisessä erässä oltiin vähän huolimattomia. Tämä oli hyvä kokemus ja meille toinen nolla putkeen. Niitä voittavia asioita rupeaa näkymään, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehaisi SuomiKiekko-sivustolle.

– Kyllähän tässä vaiheessa kamppailut alkavat olla tuollaisia ja kyllä juuri sitä se oli, SaiPan puolelta Matti Järvinen allekirjoitti pudotuspelimäisyyden illan ottelusta.

Ratkaisuksi nousivat muutamat SaiPan nukahdukset, jotka Kärpät käytti armotta hyväkseen.

– Pyrittiin huolellisuuteen, kurinalaisuuteen, järkevään maltilliseen pelaamiseen, eikä annettaisi Kärpille ylivoimahyökkäyksiä. Vahvasti yritettiin omissa puolustaa ja siinä kohtalaisen hyvin myös onnistuttiin. Muutama sellainen pieni virhevalinta ja virhereagointi, mistä Kärpät sitten tylysti rankaisi, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen näki.

SaiPa pisti kuitenkin Kärpät koville ja oululaisjoukkueen penkin takaa Marjamäki pystyikin havaitsemaan syitä sille, miksi SaiPa oli ottanut viisi voittoa putkeen Liigassa ennen tiistain kierrosta.

– SaiPa on hyvä tuollainen suorahyökkäysjoukkue ja luisteleva. Pelattiin vähän tyhmästi välillä heitä vastaan ja annettiin pelin mennä päästä päähän. Heillä on kuitenkin erittäin kovakuntoinen joukkue, eikä ole sattumaa, että ovat voittaneet monta peliä putkeen viime aikoina. Tämä oli meille hieno ja iso voitto. Ennen kaikkea tuollainen taisteluvoitto.

Kärpät joutui pelissä nopeasti pelaamaan viidellä puolustajalla, kun Arto Laatikainen sai kiekon kasvoihinsa heti ensimmäisessä erässä. Marjamäki on hyvin usein pitänyt mukana seitsemää puolustajaa, mutta juuri SaiPa-pelissä seitsemännen puolustajan tilalla olikin 13. hyökkääjä.

– Aamulla oli intuitio, että nyt haluan ottaa 13 hyökkääjää mukaan. Oli sellainen fiilis. Kirosin sitten, että nythän se meni väärin.

– Mutta erittäin hyvin onnistuivat loput viisi paikkoja, kaikkien panos oli mainio. Tietenkin hyökkääjät olivat siinä auttamassa hyvin, että päästiin omista pois, Marjamäki kehui.

Ottelun yhdeksi puhuttaneeksi aiheeksi nousi kolmannessa erässä tapaus, jossa SaiPan kultakypärä Dave Spina ajautui yhtäkkiä Kärppien vaihtoaitioon, missä puhkesi lopulta melkoinen kahina päälle.

Tästä Spina kävi raivona vielä pelin jälkeen.

– Numero 17 (Mika Pyörälä) työnsi minut samalla tavalla vaihtoaitioon myös viime keväänä. Luulin tähän päivään asti, että se oli vahinko, mutta se taitaakin olla hänen tapansa. Jotkut pelaavat tuolla tavalla ja pääsevät karkuun sitä joka kerta. Se oli likainen temppu, Spina kävi läpi Kalevassa.

Pyörälä itse kommentoi tilannetta hyvin tyynesti.

– ”Kepun” (Joonas Kemppainen) kanssa oltiin tulossa vaihtoon ja hän oli siellä linjoilla sitten edessä. Ja sen jälkeen oli sitten yhtäkkiä vaihtoaitiossa. Olisi hän varmasti päässyt siitä samasta luukusta uloskin, jos olisi halunnut.

Kärppähyökkääjä itse oli hyvin ihmeissään aiemmasta historiasta, mihin Spina viittasi.

– En mä kyllä muista tuollaista. Ei todellakaan ole mitään henkilökohtaista, Pyörälä sanoi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen