Tampa Bay Lightningin farmijoukkue Syracuse Crunch teki lauantaina kaikkien aikojen yleisöennätyksen Yhdysvalloissa.

Syracusen yliopiston kampuksella sijaitsevaan Carrie Domeen saapui lauantaina peräti 30 715 katsojaa seuramaan Syracusen ja Utica Cometsin, Vancouver Canucksin farmijoukkueen, kamppailua. Yleisömäärä on USA:n kaikkien aikojen suurin sisällä pelatussa jääkiekko-ottelussa.

Liigan edellinen ennätys oli 28 138 vuodelta 1996, kun Tampa ja Philadelphia pelasivat NHL:n pudotuspeliottelun Floridassa.

Yleisömäärä on lisäksi AHL:n liigahistorian toiseksi suurin. Syracuse oli ensimmäinen AHL-joukkue aikanaan, joka järjesti liigassa ulkoilmaottelun. Vuonna 2010 järjestetyssä ulkoilmaottelussa New Yorkissa paikalle tuli AHL-historian silloinen ennätysyleisö 21 508 katsojaa.

Vertailun vuoksi voitaneen mainita, että NHL-joukkue Florida Panthers, siis Tampan paikalliskilpailija, on kerännyt seitsemään kotiotteluunsa tällä kaudella 63 510 katsojaa.

Syracuse voitti ottelun 2-1.

Suurin yleisömäärä sisällä pelatussa ottelussa maailman laajuisesti on 77 803. Ennätys tehtiin vuoden 2010 jääkiekon MM-kisoissa Saksassa, missä Saksa ja Usa kohtasivat Veltins Areenalla Gelsenkirchenissä.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala