Otsikon kysymys on mielenkiintoinen. Tällä kaudella kotonaan JYP ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua. Seitsemän voittoa, kaikki varsinaisella peliajalla. Maaliero peräti 33-13.

Yhdessäkään ottelussa JYP ei ole tehnyt neljää maalia vähempää kotonaan. Tahti on ollut siis melkoisen murhaava.

Se kuitenkin on hieno motivaatiolähde. Ainakin siihen uskotaan seuraavana kotivoittojen putkea murtamaan lähtevässä Oulun Kärppien leirissä.

– Se on sitäkin kautta hieno paikka mennä sinne. Ensimmäistä vierasvoittoa tälle kaudelle sieltä metsästämään, Kärppien nimekäs paluumuuttaja Juha-Pekka Haataja miettii SuomiKiekko-sivustolle.

Molemmat joukkueet olivat tulessa perjantaina, kun JYP kävi hakemassa vierasvoiton Lahdesta lukemien oltua heidän hyväksi 6-2. Kärpät puolestaan päihitti kotonaan Ässät kovan taistelun jälkeen 2-1.

Ajatukset kääntyivät oululaisleirissä nopeasti jo perjantaina tulevaan haasteeseen.

– Keksitään sellainen käärmesoppa, että Jyväskylässä tulee ensimmäinen kotitappio, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi päättäväisenä.

Mutta millainen? Millainen se käärmesoppa on?

– Pitää katsoa JYPiä, että miksi se on voittanut kaikki kotimatsinsa. Pitää päästä kiinni siihen heidän peliin ja siihen, että miten heitä vastaan tulee pelata. Mutta kyllä kova taistelu on avainasemassa, pelaavat aika samanrytmistä peliä Jyväskylässä koko ajan. Pitää olla taktisesti viisas lauantaina. Sydäntä totta kai, mutta taktisesti pitää vetää viisas peli, Marjamäki painottaa.

Leijonien apuvalmentajana Kärppien päävalmentaja tehtävän ohessa myös tällä kaudella toimiva Marjamäki on ollut tyytyväinen siihen, että vihdoin otteluohjelma on mahdollistanut kunnon harjoittelua Kärpille, joka on ollut melkoisessa otteluruuhkassa koko syksyn ajan.

– Juuri 2-3 viikkoon ei olla ylipäätänsä päästy kunnolla harjoittelemaan. Nyt sitten oli pirun kiva, että saatiin vetää sen merkeissä maanantai, keskiviikko ja torstai. Saadaan vielä ensi viikollakin harjoitella, koska sitä me tarvitaan.

– Mutta varsinkin erikoistilannepelaamisen suhteen tykkäsin tuoreimmassa pelissä siitä, että saatiin tuohon toiseen Ivan Humlin johtamaan ylivoimaan vähän ideaa. Se rupesi näyttämään vaaralliselta, vaikka vielä ei palkintoa tullut, Marjamäki näki.

Juuri muun muassa Haatajan pelaaminen on ollut syksyllä hyvin tukkoista (lue lisää). Se on näkynyt koko joukkueen suorittamisessa, kun yhden avainlenkin pelaaminen on ollut kaukana odotuksista. Sama on koskenut myös pitkälti Humlia.

Haataja kuitenkin on luottavainen parempaan tulevaan. Juuri esimerkiksi Marjamäen mainitsemalla ylivoimalla.

– Helposti se menee siihen, että kun ei tule onnistumisia, niin se peli menee sellaiseksi hieromiseksi ja jauhamiseksi. Pidetään vain yksinkertaisena sen, niin eiköhän sitä kautta ne onnistumisetkin sitten tule, Haataja pohtii.

Kärsivällisyyttä löytyykin. Sitä on myös päävalmentaja Marjamäellä, joka on nähnyt otteissa positiivista suuntaa.

– Pikkuisin stepein eteenpäin, Marjamäki summasi.

JYPin ja Kärppien ottelu alkaa lauantaina kello 17.00.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen