Kärppien laituri Julius Junttila oli mukana Leijonien nimilistassa, joka julkistettiin Karjala-turnaukseen maanantaina.

Komennus on samalla Junttilalle ensimmäinen A-maajoukkuetasolla. Vaikka viime päivät ovat olleet hyvinkin iloisia asian suhteen, meinasi Sport tarjota tiistaina vähän murheellisempaa aikaa kalenteriin.

Kärppien tekemisen taso ei ollut Junttilan mukaan läheskään oikealla tasolla, mikä meinasi maksaa kovan hinnan.

– Sport oli hyvä, me emme niinkään. Oli jotenkin vähän raskasta jalkaa, ainakin siltä se vaikutti. Oltiin huonoja kulmissa ja hävittiin aika paljon kaksinkamppailuja, eikä sitä kautta sitten oikein päästy peliin kiinni, Junttila pohti tiistain Sport-vääntöä SuomiKiekko-sivustolle.

Kärpät kuitenkin onnistui pitkittämään voittoputkeaan käännettyään pelin lopulta jatkoajalla voitoksi lukemien oltua 2-1.

Yllätyksenä vahvasti taistelleen Sportin ilme ei kuitenkaan missään nimessä tullut.

– Tiedettiin ennen peliä se, että Sport on hyvin taisteleva joukkue ja semmoinenhan siellä sitten oli. Oltiin pari kertaa jo pelattu heitä vastaan ja samanlaista se oli nytkin mitä aiemmat pelit olivat osoittaneet. Itse taas ei oltu esimerkiksi sillä tasolla, missä Vaasassa viimeksi olimme.

– Nyt oli vaikeampaa, mutta onneksi kaivettiin se voitto kuitenkin, Junttila mietti.

Lapsuuden unelma toteen

Vahvasti yhdessä koko ketjunsa Joonas Kemppaisen ja Joonas Donskoin kanssa koko syksyn pelannut Junttila on pelannut Liigassa vähintäänkin hyviä kausia, joista edellisellä Junttila napautti jo 19 maalia.

Käyrä on ollut koko ajan nouseva ja samalla Junttila on ottanut askeleita eteenpäin myös johtavaksi pelaajaksi. Rooli alivoimapelissä on iso ja merkittävä, sekä tasakentällisin homma on kulkenut myös hyvin.

Sitä kautta kutsu ei tuntunut olevan yllätys, vaikka Junttila kerkesikin myöntää, että se olisi ollut.

Silti, lapsuuden unelma tuli toteen.

– Silloin oli aina se, että jos joskus pääsisi A-maajoukkueeseen ja nyt kun kutsu sinne tuli, niin todellakin olen innoissani siitä.

– Hyvä fiilis kieltämättä tuli, 23-vuotias vikkelä laituri myöntää.

Junttila ei myöskään ota haasteeksi sitä, että Karjala-turnauksen ympärillä pelitahti on hyvin kiivas. Vielä tiistaina Kärpillä ohjelmassa on tärkeä CHL-ottelu, kun turnaus alkaa jo torstaina.

– Pelataan ensin Liiga-peli tästä alta, sitten CHL-peli ja sitten maajoukkueeseen. Asia kerrallaan, eikä siinä sen kummempia.

Suuremmin lepo vastaan maajoukkuekutsu -pohdintaa ei olekaan tarvinnut tehdä.

– Mielummin sitä siellä on kuin vaan täällä Oulussa kotona. Varmasti hieno kokemus tulossa ja siistiä olla mukana.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen