Teemu Pulkkinen, 22, on valmis murtautumaan Detroit Red Wingsin NHL-kokoonpanoon. Hän on ihastuttanut Detroitin harjoitusleirillä myös organisaation valmennusporrasta.

– Hän on kilpailija. Teemu tekee kaikkensa voittaakseen. Hänellä on mahtava laukaus. Hän tekisi maalin ketä maalivahtia vastaan vain. Tuollaisen aseen kanssa voit olla NHL-pelaaja, Detroitin AHL-seura Grand Rapids Griffinsin valmentaja Jeff Blashill kehui Pulkkista MLive.comille.

Pulkkisen viime vuoden harjoitusleiri sai odottamattoman käänteen, kun hän taklasi ensimmäisen harjoituspelinsä ensimmäisessä vaihdossa Chicagoa silloin edustaneen Mike Kostkan laitaan niin kovaa, että Pulkkinen sai tempustaan neljän ottelun pelikiellon.

– Viime vuoden leiri ei ollut kovin hyvä minulle. Tänä vuonna haluan olla parempi ja pelata parempaa kiekkoa. Haluan valmistautua kauteen rakentamalla itseluottamustani. Haluan tehdä maaleja ja juttuja, joissa olen hyvä. Itseluottamuksen myötä pelisi parantuu, Pulkkinen sanoi.

– Viime vuonna en ollut vielä valmis amerikkalaiseen pelityyliin. Nopeus on täällä suurempaa (kuin Euroopassa), mutta nyt uskon olevani valmis.

Pulkkinen pelasi viime kaudella AHL:ssä kaikesta huolimatta tehokkaan kauden, kun hän iski 71 runkosarjaottelun aikana tehot 31+28=59.