KHL:stä kesällä NHL:ään hypännyt Jori Lehterä sai heti mukavan alun St. Louis Bluesin riveissä, kun hän iski heti ensimmäisessä harjoitusottelussa maalin.

Osuma syntyi kamppailussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Siitä Lehterälle jäi varsin kohtuullinen maku, vaikka Blue Jackets veikin voiton jatkoajalla lukemien oltua 4-3.

– Kai se oli ihan ok. Siellä oli joukkueella hyviä hetkiä, mutta niitä pitää pystyä hyödyntämään vielä paremmin jatkossa, Lehterä sanoi pelin jälkeen median edustajille jatkaen oman pelinsä analysointia:

– Näin, että pystyn pelaamaan täällä. Tietenkin oli hauska vetää heti ”Vladin” (Vladimir Tarasenkon) kanssa. Toki tämä oli ensimmäinen peli ja aika raskaalta se tuntui lopussa. Jalat varsinkin väsyivät.

Osumassa Lehterällä oli mukana myös hieman tuuria, kun takatolpalle tarkoitettu syöttö Tarasenkolle pomppasikin suoraan sisään.

– Hän oli aivan vapaana siellä takatolpalla, mutta sitten yhtäkkiä teinkin vain maalin. En tiedä, että mitä tapahtui.

Lehterä pääsikin avaamaan urakan Pohjois-Amerikassa tutun ketjukaverin kanssa, kun ykkösketjun toisella laidalla viiletti jo Sibiristä KHL:stä Lehterälle tuttu Tarasenko.

Yhteistyö keräsi heti kehuja.

– Tykkään pelata hänen kanssaan ja tiedän koko ajan hyvin sen, että missä hän menee tuolla kaukalossa. On tullut pelattua yhdessä ja se on hyvin helppoa, Lehterä pohti kaksikon yhteispelistä.