Pittsburgh Penguinsin uudistui kesällä melkoisella tavalla niin johtoportaan kuin myös joukkueen osalta.

Lähteä saivat GM, päävalmentaja kuin kasa luottopelaajia.

Seuran jättivät muun muassa suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen, treidillä Nashville Predatorsiin matkanut James Neal sekä Washington Capitalsiin sopimukset tehneet Brooks Orpik ja Matt Niskanen.

Näiden kuvioiden myötä Penguinsin supertähti Jevgeni Malkin menetti molemmat vakiolaiturinsa viime kaudelta, kun sekä Jokinen että Neal lähtivät muualle.

Sen myötä Penguinsin uusi päävalmentaja Mike Johnston on nyt pohdinnan edessä. Mistä uudet laiturit Malkinille?

Vaihtoehtojen joukossa ovat muun muassa Patric Hörnqvist, joka saapui Predatorsista Neal-kaupan yhteydessä, 22-vuotias Beau Bennett ja Pascal Dupuis, joka saattaa hyvinkin nousta isoksi ehdokkaaksi kyseiselle tontille sijoittamisen suhteen.

– Hän voi pelata missä tahansa tontilla kokoonpanossa. Hän on pelannut hyvin ”Sidin” (Crosby) kanssa, mutta pystyyköhän pelaamaan hyvin Malkinin kanssa? Se on jotain mitä meidän pitää nähdä, Johnston sanoi Pittsburgh Post-Gazettelle.

Vaihtoehtojen joukkoon nostetaan myös Penguinsin kesällä NHL:n draftissa ykköskierroksella varaama Kasperi Kapanen, joka janoaa nopeasti pääsyä jo mukaan NHL:n kuvioihin. Kapasen Penguins haluaa ”nähdä eri kuvioiden suhteen” syksyllä ennen kauden alkua.

Penguinsia tällä hetkellä suomalaisista edustaa puolustaja Olli Määttä.