Joel Armian kausi Pohjois-Amerikassa ei ole ollut aivan odotusten mukainen.

Buffalo Sabresin kesän 2011 ykkösvaraus on pelannut koko kauden farmiliiga AHL:ssä. Armian alkukausi meni piloille murtuneen käden vuoksi.

Marraskuun puolivälissä tositoimiiin palannut laituri on pelannut Rochester Americansin riveissä 49 matsia pistein 7+18=25.

– Ylä- ja alamäkiä on ollut, mutta nyt tuntuu hyvältä. Loukkaantuminen näytteli isoa osaa. En voinut aloittaa kautta ajallaan enkä ollut täydessä kunnossa, Armia sanoo Buffalo Newsille.

Americansin päävalmentaja Chad Cassidyn mielestä Armian potentiaali tulee esille vain ajoittain.

– Hän väläyttelee. Hän tarvitsee lisää johdonmukaisuutta. Kun asiat rullaavat, niin hän dominoi. Hänen täytyy varmistaa, että tekee joka ilta töitä samalla tavalla, Cassidy vaatii.

Cassidy vertaa Armian tilannetta Rasmus Ristolaiseen. Tulokaspuolustaja on välillä käynyt NHL:n puolella ja sitten hakenut vauhtia AHL:stä. Ristolainen on oppinut kovan työnteon merkityksen.

– Mielestäni Rasmukselle parasta oli se, että hän ymmärsi kuinka kova liiga tämä on. Jos et tee sitä joka ilta täällä, niin et todellakaan tee sitä joka ilta NHL:ssä. Hänen täytyi ymmärtää se. Joelin kanssa on sama asia, Cassidy arvioi.