Lukon ja Bluesin päävalmentajat eivät saaneet aikaan kovinkaan suurta soppaa joukkueiden välisen kuudennen puolivälierän jälkeen, vaikka Lukon Teemu Nurmi taklasikin Bluesin Tommi Huhtalan rumannäköisesti pelistä pois.

Lukon ja Bluesin välillä on kiehunut aiemminkin nimenomaan Huhtalaan liittyen, sillä Huhtala päätti taklauksellaan viime kaudella Lukon Tommi Kovasen uran.

– Eiköhän tässä ole ollut kymmenkunta ottelua sen pelin jälkeenkin. Kaikkihan näkivät, ettei siinä mitään jaagaamista ollut. Puhdas vahinko, tuhahti Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

Dufva on uransa aikana tullut tunnetuksi väkivallattoman jääkiekon sanansaattajana. Esimerkiksi toissa syksyn liigaristeilyllä hän sanoi suoraan median edessä, ettei hänen mielestään paljaalla nyrkillä lyöminen kuulu jääkiekkoon. Tuolloin velloi Ville Peltosen pahoinpitelysaaga.

– En taida olla kovin kuuluisa siitä, että käskyttäisin. Vahinko mikä vahinko, ja harmin paikka. Huhtala on paljon jäällä, ja silloin kaikenlaista ehtii tapahtua, Dufva sanoi.

Blues-käskijä Jyrki Ahokaan ei riehunut asian tiimoilta.

– Huhtalan poisjäänti vaikutti sitä seuranneeseen ylivoimaan. Sitten koitettiin pyöritellä ketjuja. Nyt liiga käsittelee tämän asian, Aho linjasi.

Otteluvalvoja Rami Savolainen kertoi pukukoppikäytävällä näkemyksenään, että Nurmen saama viisi minuuttia ja pelirangaistus oli oikea rangaistus.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen