Calgary Flamesin suomalaismaalivahti Joni Ortio pelasi torstaina kotijäällä uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Los Angeles Kings pilasi kuitenkin Ortion ensimmäisen ottelun hakemalla pisteet Albertasta 2-0-lukemin.

Ortio ei saanut uran ensimmäiseen peliin unelma-alkua, kun puolustajan horjahdus omalla alueella vain kolmen minuutin kohdalla johti kiekon menetykseen sekä Dustin Brownin tekemään avausmaaliin. Kiekko lipui maaliin Ortion längistä.

– Noita menee välillä. Se on veskarin homma koittaa unohtaa nopeasti eikä jäädä niihin kiinni, Ortio kommentoi tuoreeltaan SuomiKiekko-sivustolle.

Ortio torjui debyyttiottelussaan lopulta maltilliset 22 kertaa. Etenkään toisessa erässä Ortiolla ei välillä tuntunut olevan töitä juuri lainkaan.

– Toinen erä oli kyl aika hiljaista. Tuntui, että vetoja tuli joskus ja jouluna. Ei se kyllä silti vaikuttanut, ihan hyvin pysyi pelissä mukana. Kolmannessa alkoi sitten taas tulla kiekkoja maalille enemmän.

Kolmannessa erässä tuli myös Kingsin voiton sinetöinyt 2-0-maali, jonka iski Dwight King lähietäisyydeltä. Kiekko näytti jo olevan Ortion hallussa, kun King iski sen sisään.

– Se oli mulla jo tavallaan, mutta jotenkin lipsahti ulos. En tiedä, saiko se lyötyä vielä siihen tai jotain. Sillee harmittava maali. Mutta nää nyt on näitä, kaikki on pelin jälkeen otettavissa, Ortio paketoi.

”Makeeta päästä pelaamaan”

Kaiken kaikkiaan turkulaisvahdille jäi ottelusta hyvä mieli.

– Ihan jees fiilis, vaikka ei paras mahdollinen tietenkään, kun ei voitettu. Ei voi sillee tyytyväinen olla. Mutta olihan se aika makeeta päästä pelaamaan ja hyvältä tuntui peli koko ajan, hyväntuulinen Ortio jatkoi.

Ortio jatkaa Flamesin mukana päivä kerrallaan ainakin siihen asti, kun toinen suomalaisvahti Karri Rämö tervehtyy pelikuntoon. Rämö on sivussa toistaiseksi polvivamman vuoksi. Calgary pelaa seuraavan kerran lauantaina vierasjäällä Edmontonia vastaan.

Ottelussa debytoi myös toinen suomalainen, Markus Granlund. Nuorempi Granlund pelasi reilut seitsemän minuuttia ilman tehoja.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala