Lauantaina Karjala-turnauksessa ohjelmassa on kaksi ottelua, joista toisessa, myöhemmin pelattavassa kamppailussa, Leijonat saavat vastaansa Tshekin.

Tshekin riveistä löytyy parikin nyt tai vasta liigakaukaloissa pyörinyttä pelaajaa. Heistä yksi on Pelicansissa kovaa jälkeä iskenyt Radek Smolenak, joka siirtyy maajoukkuetauon yhteydessä KHL:ään.

Millaisia odotuksia Smolenakilla sitten on Leijonia vastaan pelattavasta ottelusta?

– Varmasti voi odottaa nopeatempoista kiekkoa, jossa mennään päästä päähän. Juuri sellaista, mitä täällä nykypäivänä pelataan. He eivät varmasti odottele mitään, Smolenak tuumaili SuomiKiekko-sivustolle jatkaen:

– Leijonilla on hyvä joukkue täällä. He pelaavat varmasti kovaa ja meille tuo kamppailu tulee olemaan vaikea. Uskon, että tulemme näkemään hyvää jääkiekkoa varmasti.

Tshekin osalta Karjala-turnaus alkoi heikommin, kun torstain ottelussa Ruotsissa isäntäjoukkue kylvetti taululle peräti lukemat 6-0.

Smolenak ei kuitenkaan ollut täysin tyytymätön Tshekin suoritukseen, vaan tulos yksinkertaisesti repsahti.

– Tuo oli yksi sellaisista peleistä, jossa kaverilla uppoaa kaikista paikoista ja omalla joukkueellamme ei mistään. Tietenkin tulos näyttää huonolta, mutta muuten asiat eivät menneet aivan niin huonosti meidän kannaltamme.

– Emme vain pystyneet viimeistelemään. Lauoimme paljon ja teimme hyviä asioita, mutta he iskivät aivan jokaisesta meidän tekemästä virheestämme. Pitää vain jatkaa eteenpäin tuosta, sillä jäljellä on edelleen kaksi peliä, Smolenak heitti.

Leijonien ja Tshekin kohtaaminen pärähtää käyntiin lauantaina kello 16.30.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen