SaiPa on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen Raimo Helmisen. Lisäksi joukkueen valmennustiimi täydentyy Janne Hietaniemellä. Molempien sopimukset ovat yksivuotisia.

Helminen, 60, valmensi viime kaudella slovakialaista HC Banska Bystricaa. Liigassa hän on toiminut Ilveksen ja TPS:n päävalmentajana. Viimeksi hänet nähtiin Liigassa päävalmentajana kaudella 2020-21, jolloin hän johdatti TPS:n hopealle.

– Raipella on erittäin pelaajalähtöinen valmennustapa. Hän on saanut joka paikassa aikaan muutoksen ja muutosta tässä haetaan. Joukkueen aktiivisuus jäällä ja yleisesti kova työnteon vaatimustaso kestävät takuulla päivänvalon, SaiPan urheilujohtaja Harri Aho kommentoi seuran tiedotteessa.

Hietaniemi, 36, on toiminut Leijonien videovalmentajana edelliset seitsemän kautta. Lisäksi hän toimi kaudet 2021-23 HPK:n apuvalmentajana. Hietaniemi ja Helminen ovat työskennelleet vuosia samassa valmennustiimissä KHL-Jokereissa, TPS:ssä hopeakaudella sekä maajoukkueessa.

– Uskon tuovani paljon näkemystä itse peliin ja erikoistilannepelaamiseen. Olen myös hyvin kartalla siitä missä kansainvälinen huippu menee ja mitä sinne pääseminen vaatii pelaajalta ja joukkueelta, Hietaniemi kommentoi.

SaiPan valmennusryhmän täydentävät entuudestaan tutut nimet: valmentaja Santeri Immonen, fysiikkavalmentaja Antti-Juuso Ropo sekä maalivahtivalmentaja Antti Ore. Urheilujohtaja Ahon mukaan valmentajien roolitus tarkentuu myöhemmin ja tarkkoja tehtäviä esimerkiksi peluutus- ja erikoistilannevastuista ei ole toistaiseksi jaettu.

SaiPa

@Liiga_SaiPa
SaiPan Liiga-joukkueen uusi päävalmentaja on Raimo Helminen!

Uutinen: saipa.fi/fi-fi/article/…

#SaiPa #Liiga

LUE MYÖS